:: LeMaH mCm tUuUtt ::

Reactions: 
Semalam aku kuar jenjalan ngan sorang member aku ni, kitorang lepak2 kat kedai mamak menonton perlawanan bola sepak EPL... seperti biasa, kami menyokong pasukan kegemaran iaitu Chelsea (walaupun ramai yang meluat + menyampah dgn team ni). Chelsea ni makin lama, makin teruk gaya diorang main. pergh... sakit hati aku dibuatnya. tambahan plak, game yang aku pegi tengok ni, seri 2-2..

that is not the point... apa yang aku nak ketengahkan kat sini ialah, masa tengah tengok game tu, sorang player terjatuh setelah ditolak sket oleh pemain lawan. member aku pun jerit, "woi!! main macam pompuan!!! pegi jahanam la ko... bla bla bla.." aku memula tu tak berapa nak bagi perhatian sangat, tapi aku suka cara dia memaki. seolah2 semua perkara yang membodohkan diri, menunjukkan diri tu lemah, tak pandai, bodoh dan bodoh lagi, semua dirujuk kepada KAUM PEREMPUAN.. hahaha...

sama gak time2 lain, selalu gak aku dengar kutukan dan cacian yang serupa. contoh lain, sorang mamat ni tak berapa nak cekap lagi drive kereta. member dia balun cakap "ko ni bawak kete macam pompuan la..." ataupun bila bergaduh yang melibatkan kaki dan tangan.. si mangsa akan menerima kutukan yang sama, "lemah!! macam pompuan!!"

aku rasa korang yang membaca blog ni pun, mesti pernah dengar makian dan cacian seperti tu kan? kan? aku tau, maybe ada gak kaum hawa yang memaki hamun dengan menggantikan perkataan "pompuan" tu dengan perkataan lain yang mengaitkan benda tak elok tu dengan kaum adam.. tapi, I dont give a damn... gi mampos. apa aku pedulik, yang penting, aku rasa seronok bila ada orang kaitkan mende2 budus dan jelik dengan kaum yang seharusnya.

paham ke tidak ayat2 yang aku pakai kat atas? kalo tak paham, korang memang lemah, busuk bangkai.... macam pompuan! hahahaha... sekadar gurauan... peace!! =P

:: DoWn tO EaRtH ::

Reactions: 
yess!!! masa yang paling sesuai untuk mencarut, anak haram!!!! argh... sorry la kalau perkataan yang aku baru luahkan tu macam agak tak sesuai, tapi itu je yang asyik terkumat kamit dari mulut aku... nak buat cane, sebak hati aku disebabkan seekor syaitan durjana..

bila baca balik posting aku "high flyer" tu, lagi la aku sebak.. kononnya cuti ni nak workout gila2 sampai lutut keras cam besi tuang.. itu cita2 je la, skang nie, habuk pun tarak!! cite die camni, aku pegi men basket kat taman rimba, skali ngan bdak2 And1 kat area tu.. nak dijadikan cite, ada segerombolan bdak2 cina yang tak berapa nak men basket, turut nak men...

aku tak banyak cite la, diorang nak men, bagi la men sat. kena plak hari tu aku "on" je, aku TITIK la sket team diorang tu.. agak2 dah dekat macam nak kalah, sekor bdak cina tu balun lutut kiri aku.. korang bayangkan, dia balun pakai kepala lutut dia gak, tapi aku kena dari sebelah tepi. terus bergoyang lutut aku time tu! argh... saket dia takleh cite ngan air liur la wei...




memang hancur la cita2 aku selama ni, kalau nak diikutkan, sakit di hati ni lagi sakit daripada lutut yang hancur ni, tapi aku sabar je lah.. ada hikmah disebalik semua yang berlaku di sekeliling kita ni, betul tak? lagipun, sakit lutut ni takde la sesakit orang yang patah hati akibat wanita, betul tak? hahaha.. chow dlu, gua dah bosan men tenet ni.. haha..

:: LaWaK pErKaUMaN ::

Reactions: 
Alang-alang baru bercerita pasal negeri kelantan, aku nak cerita sikit satu lawak typical kat sana. tapi tak tau la korang boley paham ke tidak.. lawaknya berbunyi macam ni, ada sorang india tengah jual rojak kat tepi jalan.. pastu datang sorang budak nak beli rojak.. budak tu pun kutip bermacam2 jenis buah, pastu dia bagi kat india tu, suruh kira bape hengget.. pastu..


budak: macha, cubo kiro berapo riya (riyal @ ringgit) semuo sekali nih..

india: 1 riya, 2 riya 3 riya, 4 ringgit.. 5 riya semuo sekali.

persoalannya, mengapa si india tidak menggunakan bahasa kelantan untuk ringgit yang ke-4? jeng jeng jeng... sebab kalau dia sebut jugak, akan jadi 4 riya (paria).. takkan la dia nak kutuk kaum sendiri kot? hahaha... sori kepada yang terasa sebab lawak ni berunsur perkauman sikit. bagi india2 kat kelantan, diorang langsung tak pernah kisah pasal lawak ni sebab dah terbiasa. buat india2 yang terasa hati, korang bole pegi jahanam.. hahaha... blah2...

:: kELaTe pOn BoLe.. ::

Reactions: 
Kelantan, Negeri Serambi Mekah

cuti raya haji kali ni agak best, aku lari balik beraya kat kelantan.. member2 kat high court, chief, CC, dan akak2 kerani sme percaya dengan MC tipu yang diberikan olehku.. hahaha.. kaum hawa memang mudah diperdaya.. budus.. haha.. okeh2, kembali kepada tajuk asal, aku balik beraya kat kelantan for the first time in my life. sebab selama ni aku beraya kat kampung lagi satu je. kata orang, kat kelantan ni.. diorang raya haji lagi meriah berbanding raya aidilfitri... bole la tu labu.. ok la jugak..

sehari sebelum raya, pegi jejalan, melawat runtuhan rumah lama kat area Telipot.. kesian... rumah tu dah macam rumah hantu, bersepah2 sampah, tercabut sana sini.. besi2 semua dah hilang dicuri mat ganja sialan.. tapi lantaklah. aku peduli apa lagi, rumah tu dah bukan milik aku. yang penting, memori bersama rumah tu aku takkan lupa sampai bila-bila.. caiyo..

blah dari rumah lama. pegi workshop, tempat abah aku antar kereta Volvo dia yang eksiden 4 tahun dulu.. sampai sekarang tak siap2 repair lagi. macam2 alasan yang dia dah bagi. last2, aku bagi pihak abah aku pegi kawtim dengan bos dia kat ofis. sembang punya sembang, dia mau beli bangkai kereta tu. dapat la dalam 8 riban lebey... bole la tu labi... daripada dok tunggu kucing bertanduk, daripada dok tunggu bulan jatuh ke riba, daripada dok tunggu kaum hawa jadi jujur, baik jual ju kereta tu.. betul tak?

cukup2... blah pegi jejalan ke pantai cahaya bulan, PCB. pantai dah kaw2 nye terhakis. dah tak lawa cam dulu. lepak-lepak jap makan seafood ngan balun air kelapa fresh, pastu chow.. ombak kuat sangat. kitorang takut silap haribulan, datang tsunami ke, tsumawi ke.. tak ke mampos katak.. chow3...



last skali pegi lepak shopping2. dah macam pelancong luar la plak aku ni. bukannya tak biasa pegi tempat2 shopping kat sana. kalau orang2 yang melancong ke kelantan, memang diorang fikir nak shopping je sebab barang murah. tapi bagi aku, datang balik tempat2 camni sebab rindu... lama sangat dah tak balik kelantan.. walaupun belum sampai setahun aku berpindah ke Alor Setar. apa2 pun, aku tetap salute negeri yang satu ni. jangan pandang rendah.. aku lagi respect orang kelantan berbanding negeri2 lain.. nak tau kenapa, kena la duduk sini barang setahun dua baru tau.. cerita ngan air liur je tak best. hahaha...

:: mEnJaGa MaRuAh ::

Reactions: 
buzz!! warghh... dah berapa lama aku tak boleh main internet. makin tertekan jiwa aku yang kacau ni. dah la sebelum ni hidup aku cuma dengan streamyx tu je. haha... mlm ni tetiba aku ada mende sket nak meracau. aku terfikir mende ni lepas melayan lagu2 jiwang yang beralun kat radio jap tadi..

ni berkenaan lagu2 jiwang heartbroken abes.. bila dengar lirik die betol2 kan, aku dapat rasa yang diorang ni sebenarnye loser abes. tak putus2 kata-kata yang kononnye diorang tu takleh idup tanpa wanita yang diorang cinta tu, ataupun dunia ni ibarat kosong etc2... argh... come on la wei, tak perlu kot merayu2 minta belas kasihan dari kaum yang lagi hina dari kita.



tersinggung?? heh.. sori la beb, sejak dari peristiwa terakhir yang berlaku kat aku, aku dah tak berminat sangat nak menghormati kaum wanita. in fact, korang yang patut menghormati kaum kami kerana kami ni lelaki. kalau nak tau kenapa, sila bukak balik sejarah nabi Adam dulu-dulu cemana wanita dicipta dari rusuk nabi Allah yang satu tu.

yang artis2 skang ni plak, tak abes-abes nak cipta @ nyanyi lagu yang menjatuhkan maruah seorang lelaki. baik artis local mahupun artis luar negara. aduyai... nasihat aku kepada mereka, tak payah dok kejar sangat la awek @ ex ngko tu, banyak lagi minah-minah cibai lain kat luar sana. petik jari pun boleh dapat. silap hari bulan, lagi lawa dari awek yang dikejar sangat tu.



by the way, aku tau, bukan semuanya lagu-lagu tu diorang buat sendiri, atau lirik tu lahir dari hati. korang akan kata, lagu-lagu tu semua hanya sebagai hiburan... betul tak? kalau kaum lelaki pun ada yang terhibur dengan lagu camtu, tak tau la aku. sebab bagi aku, lagu camtu cuma menghiburkan kaum wanita, sebab mereka dikejar dan dipuja, dipuji bagai nak gila, seolah-olah kita ni cuma hamba, yang boleh disepak terajang bila2 mereka suka...

:: bOsAn & TeKaNaN ::

Reactions: 
TEKANAN!!! argh... hari ni sangat bosan, aku memulakan hidup sebagai seorang "penganggur" selama beberapa hari. Cuti semester, aku balik rumah baru kat Alor Setar. Apa yang membuatkan aku tekanan? takde internet!! mungkin sebab dah lama takde orang nak main internet kat rumah, line dah kena potong. Kena la aku tunggu beberapa hari sebelum line masuk balik.. BOSAN!!.. apa yang bosan? Kereta masih lagi di bengkel, nak kena repair jugak sebab lama tak pakai, enjin pun dah tak boleh nak hidupkan. Esok lusa aku dah start practical kat High Court Alor Setar. Sekurang-kurangnya nak jugak aku habiskan "cuti" aku yang ada dua tiga hari je ni dengan aktiviti2 menarik..

RUGI.. apa yang rugi? Aku nak sangat join Kharisma (sukan antara cawangan-cawangan UiTM) main basketball. Tapi nak buat camne, disebabkan practical ni, macam-macam aku kena tinggal. Hari tu kawan aku offer jadi manager team basketball tu, kalau nak diikutkan, memang la aku nak sangat, sebab aku memang minat kerja2 camtu. Tak dapat main pun, tapi kalau jadi manager, dapat jugak join team tu pegi sukan Kharisma... Nak buat macam mana, insyaallah semester depan aku mungkin free sikit, so boleh la kot aku nak join diorang.. Paling jauh pernah aku capai dengan team UitM cuma silver medal. at least sebelum grad, teringin jugak aku nak pegang Emas. hehehe..

pada masa yang sama, aku tertanya-tanya. TENTANG APA? tentang hubungan aku dengan seorang kawan yang agak rapuh beberapa hari yang lalu. Cuma sebab kecik je aku rasa, mungkin cuma salah faham yang membuatkan kitorang hampir putus kawan. Aku tak kisah kalau hilang awek, tapi aku tak boleh kehilangan seorang kawan sekalipun.. sebab kawan2 ni lah yang selalu back up kita time kita tengah down, time kita tengah hilang arah, time kita tengah sewel tak tentu pasal... kalau awek, kat mana-mana pun boleh cari beb!.. hurm.. aku pernah post kat facebook, sesungguhnya friendship ni macam Dominoes. memang susah sangat nak buat.. nak kukuhkan. Tapi nak hancurkan, sangat senang! perbezaan Friendship dengan dominoes ni satu je, dominoes memang di"set"kan untuk dihapuskan, tapi persahabatan ni didirikan untuk kekal selama-lamanya.. kan?

Blog ni aku rasa makin lama makin bosan, dah tak banyak komen menghancurkan kaum hawa, dah tak banyak cerita-cerita panas yang menyakitkan hati wanita.. tunggulah lagi sehari dua, aku kembali dengan isu-isu panas yang mampu membuatkan mana-mana makhluk yang tak berhalkum rasa cam nak bagi aku makan sup kaki.. hahaha!! menjengkelkan?? sudah pasti.. kalau tak, takde la orang bagi aku nama "budak keji"!! ... roger and out!