:: CoNfEsSiOn ::

Reactions: 
This is what I feel.. I think it needs to be said
The truth about my past plays over in my head
I never thought my heart could ever feel this pain
I never though that love could drive me insane..

I held on forever, but no one really cared
Held on to feelings, that wasn't even there
Things go wrong in life and you don't know what to do
But my life made a change on the day that I met you

Things are now going back to what they were before
Cause I found the answer to what I've been looking for
It's not about arguing and fighting, being right or wrong
It's about friendship and love, respect and being strong

Now that you're here, I'll cherish each moment to the end
Cherish the first moment when you became my friend
When we talked about the stars, I knew we'd be together
And just like an endless sky, a new love could last forever

I won't forget the time when you whispered in my ear goodnight
My heart is counting every minute, until I can hold you tight
Every moment you're not here, makes me think of what to do
So I wont lose what my soul, has grown to feel for you

This is my confession, but I feel that there's more to be done
To prove my heart is true and you'll always be number one
I'm sorry I can't describe exactly what I'm trying to say
But for now my simple poem will help show you the way..

-adam harris, 25th April, 4:07 am-

:: CiNtA SeORaNg TeMaN ::

Reactions: 
Ini ada satu cerita yg aku nak kongsi ngan semua pembaca. Aku ada sorang kawan, Farah (bukan nama sebenar). Farah berminat dengan seorang mamat, namanya Amir (juga bukan nama sebenar). Mereka dah berkawan dekat 4 tahun, tapi bukan sebagai couple, teman tapi mesra la lebih kurang. Dipendekkan cerita, setelah hubungan mereka semakin rapat, Farah jatuh cinta dgn si Amir, tapi Amir langsung takde sebarang perasaan terhadap Farah, cuma menganggapnya sebagai kawan, tak lebih dari itu. Kesian si Farah, cintanya selama ini rupanya bertepuk sebelah tangan..

Farah datang kepadaku, menceritakan masalahnya. Sebak juga aku mendengar cerita si Farah ni, kesian sungguh.. Dah bertahun-tahun barulah dia sedar yang si Amir ni cuma menjadikan dia tempat untuk bermanja, meluahkan masalah, dan macam-macam lagi... tapi bukan sebagai teman istimewa. Farah pulak dah kecewa semacam sebab dah banyak yang dia korbankan demi perhubungan mereka. Lagi satu masalah si Farah ni ialah, dia tak pernah pun bagitau kat si Amir yg dia sangat menyayanginya walaupun setelah 4 tahun berkawan.

Aku pun tak tau nak cakap macam mana kat si Farah, aku cuma suruh dia bawak bertenang. Bagi aku, cuma ada 2 cara je sekarang, 1-luahkan perasaan tu kat Amir, jelaskan segala-galanya, bagi semuanya clear. 2-back off, jauhkan diri dari hubungan yang belum tentu lagi kemana hala tujunya tu. Bagi aku, cara kedua tu adalah lebih baik. Sebab apa? Bayangkan kalau si Farah bagitau kat Amir yang sebenarnya dia betul2 minat kat Amir, dan confirm la si Amir tu terkejut beruk sebab dia cuma menganggap Farah tu sebagai KAWAN baik. Dan bila Farah luahkan perasaan dia, cuba bayangkan hubungan mereka selepas kejadian tu. Adakah Amir masih lagi boleh react seperti dulu? bila dia tau sebenarnya Farah suka kat dia? Aku rasa... tak mungkin.. Most probably, hubungan kawan baik tu pun mungkin hancur camtu je.

Seelok-eloknya, cara kedua. Farah mungkin tak dapat menerima kenyataan untuk merelakan cintanya pergi camtu je. Tapi, dengan cara ni saja lah yang boleh mengekalkan hubungan mereka sebagai kawan rapat. Setidak-tidaknya, mereka masih boleh berkawan seperti biasa, hang out seperti takde apa-apa yang berlaku.

Aku ada bagitau kat Farah, kalau boleh, cubalah jauhkan diri kau daripada mamat tu. Bukannya apa, selagi kau dok nampak muka dia, perasaan sayang tu boleh membuak kembali dalam hati. Kalau setiap hari Farah pupuk perasaan sayang yang dia ada kat Amir, silap hari bulan boleh meletup.. macam tayar yang dipam-pam. Kalau boleh, cuba sibukkan diri dengan aktiviti lain, supaya Farah tak fikir sangat tentang tu. Dan pada masa yang sama, Farah cuba mencari "Life" tanpa si Amir.

"Trying to forget someone you love is like, trying to remember someone you never met".. itulah kata-kata yang selalu aku pegang. Memang mustahil untuk dilupakan, tapi tak bermakna kita harus kekal begini. Aku tau, sangat susah bagi Farah untuk Melupakan Amir. Tambahan lagi hubungan diorang memang dah sangat lama. Aku cakap kat dia lagi, awal-awal memanglah sukar, tapi lama-lama, insyaallah lupa jugak..

Aku ada cerita kat si Farah tentang hubungan aku suatu masa dulu, dan cara untuk aku melupakan si dia ialah dengan menjauhkan diri aku dengannya. Aku tak SMS, tak Call, even tak bertegur kat YM.. Tapi kalau dia yg tegur aku, aku akan menyambutnya seperti biasa. Sebab, pada masa yang sama, aku taknak la dia ter"perasan" ada sesuatu yang berlaku. That's why aku bertindak sedemikian. Even kat kelas pun, aku masih melambaikan tangan bila dia menegur aku..

Salah aku kat situ ialah, aku tak betul-betul cuba menjauhkan diri dari si dia. setiap kali aku melihat dia tersenyum, semua memori yang pernah aku ada bersama dia kembali terngiang dalam ingatan. Sebab tu la aku ambil masa yang sangat lama untuk melupakan dia. Even sekarang pun, disudut hati kecik aku ni, masih ada perasaan cinta untuk dia.

Pesanan terakhir aku untuk Farah ialah, jangan jadi macam aku. When you think it is the best to let him go, just do it. Kan dah jadi macam iklan NIKE plak. hehehe.. Good Luck untuk Farah. Semoga suatu hari nanti kau akan jumpa jejaka yang lebih sesuai untukmu. Bunga bukan sekuntum, kumbang bukan seekor, patah tumbuh, hilangkan berganti jua.. salam sayang buatmu.. =]..

-adam harris- @ 0540am 16/04/09

:: gO AdAm Go ::

Reactions: 
Waah... ingin sangat bertemu dengan Nanako!! tetapi banyak pulak onak dan duri dalam merealisasikan impianku ini. Dah lama sangat tak jumpa dia, rindu kat dalam pale ni dah membuak-buak sangat dah. Ditambah plak dengan lagu Dambaan Pilu dendangan Kaer Azami... pergh.. memang mencucuk kalbu betul. hehehe.. Oh ya, siapakah Nanako? bagi sesiapa yang tak tau, nama sebenarnya ialah Nasuha Badrul Huzaini.. ada banyak nama bagi gadis periang ni, selain Nanako, Suha juga dikenali dengan nama Sue, Gadis Chelsea, Princess from Lalaland, dan Makcik Diet. hehehe..

Sekarang musim exam final, memang la jadual dia ketat, aku pulak balik Kedah dalam dua tiga hari ni je, esok lusa aku dah nak balik shah alam. Pening.. pening.. Dulu masalah kewangan, takde kenderaan, sekarang, duit ada, kereta Honda tu menunggu masa je untuk direndek.. tapi, MASA!!! aduiyai... timing aku betul-betul tak kena, nak taknak aku kena plan sebaik-baiknya kalau aku betul nak jumpa dengan Nanako.

Semalam dia ada paper, dan disambung dengan ceramah sampai petang, so malam semalam dia sangat letih sampai tak mampu berdiri. Lusa aku dah balik, so, ada hari ni je untuk aku jumpa dengan dia. Setelah berbincang, dia kata dia ada group discussion sampai petang. Tempoh masa yang tinggal ialah petang ni sampai malam ni je.

Ok.. ok.. timeline dah ada, so sekarang, apa plan yang ada dalam paleotak aku? Masalah sekarang ialah, aku tak sure jalan nak sampai ke UUM tu, hehehe... hampeh2!!! aku ada 2 plan je sekarang, yang first, aku merendek je ikut mana-mana jalan suka hati mak bapak aku, asalkan aku sampai. maybe aku akan bertolak awal, so that kalau aku sesat sekalipun, masih ada masa untuk aku berpatah balik..

plan kedua? Akak aku rumah dia kat area UUM tu jugak. so, aku akan call dia dulu esok, kot-kot dia nak balik rumah mama (rumah yang aku tinggal skang ni) hari ni, sebab kalau dia jadi balik, aku naik jela bas sampai ke sana. Balik? of course la tumpang akak!! yeay!! jimat duit minyak, jimat masa, dan juga jimat ruang-ruang otak aku.. hahaaha... yang penting sekarang, kejap lagi aku kena call akak aku dan tanya dia jadi balik ke tak. kalau tak jadi sekalipun, aku akan convince dia untuk balik (kalau tak, aku kena ikut plan A)

Alahai... kalaulah aku raja kayangan, akanku bina sebuah jambatan permata dari sini ke sana, beserta sebuah singgahsana hanya untuk kita berdua. Akanku petik bintang-bintang sebagai hadiah buatmu, dan akan ku sematkan yang terindah antara jutaan dalam hatimu.. ceeewah~!! =p

:: yOu aNd hIM ::

Reactions: 
I wonder, if I were the rain.. that binds together the earth and the skies, whom in all eternity will never mingle, would I be able to bind two hearts together?

And when the rain stops from falling, the earth is fertilized, and the skies become so bright.. I wonder whether the bind that I've made remains tight?

You should know.. even if the rain would never come again, there is no way your heart will ever live in vain. Though you see the skies is way up high, and the love that you have is lying here down to the ground, the bind that the rain has created is still there.

Just take a glance as far as your eyes can see, at the end of the world, you will see a thin line where the earth and the skies become one. Just like you and him.. It's a place where beautiful dreams come to live, and never ending love stories happen.. It's a heaven on earth, which we call.. the horizon...

-adam harris @ 1049am-

p/s- ptg ni test Asso 2, xsangke aku still ada masa wat mende nie.. hehehe...

:: i'M sTaRiNg At My CeILiNg ::

Reactions: 
I'm staring at my ceiling just thinking of you
I'm staring at my ceiling thinking what should i do
i stare at my ceiling all through the night
just thinking wondering what shall i do
I'm staring at my ceiling thinking will i ever get over you
I'm staring at my ceiling thinking what is there i can do
i stare at my ceiling all through the night till i fall asleep
there i dont need to stare at my ceiling and try to count sheep
cause in my dreams your already mine!
and everything is completely fine
cause your already there loving me
but i will soon wake up
cause its only a dream
and thats just not fair
no its just not fair
but back in reality,
here i am again jus' staring at my ceiling
wondering what can i do.... to get over you?

-adam harris-
6/4/09 @ 0153am