:: BeRaDa dLm KaSuTkU ::

Reactions: 
Aku tak dapat sambung LLB.
Aku kena apply balik semester depan.
Aku kena kerja sambilan dulu, sebab requirement untuk mintak balik LLB..

AKU BENGANG,
bila budak2 @ kawan2 aku yang dapat sambung LLB,
keluarkan statement2 yang biadap.

"alaaa... nak kena punch card pukul lapan pagi"

"adoii, hari-hari bangun awal, pastu kelas sampai malam"

"ish... menyesalnye masuk LLB, letih gila babi"


dan yang paling best,

"aku ada nasihat kepada mereka yg x dpt LLB (kononnya cakap secara random), tak payah la nak sambung, payah gile, susah, letih, etc etc. kalau aku jadi diorang (kononnya x refer kepada aku) dah lama aku keje best2"


Diorang tak tau,
macam mana rasa hidup macam aku,
dan orang-orang yang sama nasib dengan aku
orang-orang yang menagih nak sambung belajar..

Diorang seolah2 menghina kami,
sebab diorang hina sesuatu yang kami kejar tapi tak dapat.
sesuatu yang amat bermakna bagi kami.

Diorang tak tau,
macam mana perasaan aku bila tak boleh sambung
macam mana perasaan mak bapak yang mcm give up dgn aku
macam mana perasaan bila kena bersusah payah cari kerja
macam mana perasaan bila diejek oleh kawan-kawan lain
macam mana perasaan bila senior2 tanya "ko sepatutnya LLB skang kan?"
macam mana perasaan malu yang ada dalam diri..

Semoga korang sedar dan menghargai,
Manusia cuma mula menghargai sesuatu bila kehilangannya disedari,
korang takkan hilang dah sesuatu tu,
ni cuma luahan hati,
insan yang terasa kehilangannya.....

:: NtAh KeNaPa ::

Reactions: 
Ntah...
Aku pun tak tau sebab ape
Besfren aku yang sorang ni senyap je
PMS ke?
Bad mood ke?
Marah dgn aku xpasal2 ke?

Ntahlaa...
Aku plak tetibe bad mood..
panas pun ada..
bukan panas dgn dia..
panas dgn kawan lama jugak
yang suatu masa dulu,
aku anggap besfren aku jugak..

Perlu ke kutuk aku?
perlu ke hina aku?
perlu ke caci aku sedemikian?
hanya disebabkan sedikit gurauan?

"mungkin awak yang ade masalah dengan relationship awak, so dont criticize other people for being happy"


atau adakah aku yg cepat terasa?
adakah aku yang emo semacam?
adakah aku yang salah faham?

Ntah..
atas korang la nak judge mcm mana
aku tak kesah
aku tak peduli..
mungkin bagi aku, korang "besfrens"..
mungkin bagi korang, aku SAMPAH YANG HINA kawan biasa..

Suka hati korang,
aku payah nak kecik hati dgn kawan2,
tapi,
bila aku dah mula kecik hati...
korang pujuk la camne skalipun..
kalau terbuka hati aku
terbuka la..
kalau tertutup,
nasib korang la...




itu pun,
kalau ada yang sudi nak pujuk...
mcm aku cakap td,
siapalah aku ni di mata korang..
Ntah.. aku tak tau..
silap2, korang sendiri akan cakap,
"adam harris? NTAH... SIAPA TU??"

:: kEdAh UtArA ::

Reactions: 
Kedah Utara Open Basketball Tournament, begitulah namanya..

Kejohanan bola keranjang yang pada suatu masa dulu, sepi dikalangan melayu disini..
Kehadiranku membawa pasukan tak ternama telah mencetuskan suasana baru dalam arena yang dikuasai oleh golongan cina.



Kami membawa kembali harapan kepada negeri Kedah sesungguhnya masih ada pemain-pemain bola keranjang dikalangan melayu disini, sekaligus mengembalikan semangat mereka untuk menghantar pasukan ke kejohanan petronas pada musim depan..

1, 2, 3, BANDITZ!!!

:: dULu LaEn, SkAnG LaEn ::

Reactions: 
Dulu cinta, bagiku indah..
setelah cinta mempermainkan aku,
kini...aku yang mempermainkannya..

istilah "Memberi cinta"..
ibarat memberikan IC kepada pak guard UiTM,
bagi mereka yang takde sticker student,
untuk mendapatkan "pas pelawat".

kuberikan IC ku,
lalu ku MASUK kedalam uitm,
aku GELEDAH setiap penjuru yang ada
aku REDAH semua daerah
tanpa meninggalkan sebarang jejak
setelah PUAS mengembara,
aku kembali ke gate utama..

aku: pakcik, thx sbb bagi saye pas pelawat td,
bole bagi balik IC saye?
pakguard: aik? cepat je dah nak blah?
aku: saye dah DAPAT apa saye nak.. cukupla~
pakguard: cukup ke sekali masuk je?
aku: cukupla sekali, banyak lagi "U" lain yang saya belum masuk...

CINTA = IC dalam cerita ni?

well,

nak masuk U lain, most probably pak guard diorang akan minta IC juga,
....
....
"recycle" jela "IC" tu...

:: bLoGgErS aWaRd ::

Reactions: 


Copy award di atas untuk diletakkan di blog anda

Nyatakan 5 fakta menarik tentang si pemberi award ini

NASUHA BADRUL HUZAINI @ WARTAWAN BERITA HAIRAN HARIAN

1- Gadis comel yang berasal dari kuantan.. merupakan seorang girlfriend sahabat yang setia dikala aku berada diatas dan dibawah...

2- Mengenali apa erti cinta sebenar... walaupun pernah kantoi mempermainkan cinta seorang jejaka malang.. hahahaaha,,

3- Sangat menyayangi kawan2 baik beliau.. terutama kawannya yang aku pernah sayang dulu.. =p

4- Gadis yang agak kental dalam apa2 aktiviti yg dilakukan samaada dalam kampus mahupun luar kampus.. paling xle bla, dia bole drive dari kuantan sampai bucu dunia sorang2!!

5- Calon paling sesuai untuk buat bini... tahniah ejam.. hahahaha

Setiap blogger mestilah menyatakan 10 fakta atau hobi diri sndiri sebelum memilih

1- hobi semestinya bola keranjang
2- meminati sukan/aktiviti luar pintu @ outdoor
3- gagal mengecewakan mana2 gadis lagi setakat ni
4- terkenal dgn nama ADAM CELAK..
5- paling anti dgn JPJ/polis/ apa2 roadblock... kimek...
6- suka merempit.. *sila rujuk fakta diatas*
7- blajar men gitar semata2 nak tekel hati pompuan... last2 x jkapel gak..
8- bole bersajak dikala jiwa kacau.. sweet plak tu. hehehe
9- xpandai berjimat, berjimak mungkin.. =p
10- buat posting ni kerana terpaksa.. literally!!

Anda perlu memilih 10 penerima award untuk describe tentang anda..

1- Ezziaty
2- Afiq Jauhari
3- Piano Marcello
4- Lyana Nasir

cukup la dulu takat tu... peace!! =p