:: kEkAbUrAn ::

Reactions: 

Betul ke ada istilah kekaburan? ke mmemang tak pernah wujud pun perkataan tu? well.. aku cuma nak sampaikan perasaan "BLURR" aku pada saat ini, dan cuba untuk menyampaikannya dalam bahasa melayu. kalo ada sesapa yang boleh confirmkan akan kewujudan perkataan ini, tengkyu~ lagipun aku memang suka putar belit ayat, "loyer" lah katakan... unbelurveable pun tak pernah wujud. melainkan dalam diari kamus hidup aku sahaja. huhuhu~~

:: McM bIaSa ::

Reactions: 
hmm.. apa masalah dengan diri aku ni? aku terlalu cepat bertukar kasih ke, atau aku memang playboy. hmm.. aku tak rasa aku playboy, kalau aku playboy, aku yang tinggalkan pompuan, bukan pompuan tinggalkan aku. bunyik cam loser lak ckp cmni Anyway, same mcm title entry kat atas, "MACAM BIASA".. apa benda yang macam biasa kali ni? macam biasa laahh.. aku dah mula berkenan kat sorang minah ni (again and again and again.. adam cepat jatuh cinta?)

ada la sedikit sebanyak rasa syokk kat dia.. tapi kali ni aku seriously tak memberikan apa2 "hope" untuk bersama dgnnya. yes, itu adalah sebab aku dah baaanyak kali sangat dikecewakan oleh kaum hawa ni.

mmm.. kalau ada antara korang yang tak suka cara aku, aku minta maaf la ye. tapi saat ni, aku terfikir sesuatu: biarpun aku gagal seribu kali, tak salah untuk aku terus mencuba lagi.. jangan gagal sekali, tapi tak mampu dah untuk berjuang.. begitulah sedikit sebanyak kot pegangan aku dalam mencari cinta ni. aku tak kisah aku gagal, aku teruskan pencarianku. Insyaallah, lama2 jumpa la gak tu.

aku macam dah malas nak mencari.. masa Miss E.I dulu, memang aku tak cari... terrjumpa, seriously. Miss A.J pun, aku tak cari, terrjumpa. Miss A.M, aku tak cari gak.. terrjumpa.. pendek kata, kalau nak cinta, aku tak perlu cari, dia datang sendiri. persoalannya cuma CINTA TU NAK STAY KE,NAK BERAMBUS LEPAS DIA DAH BOSAN. itu je...

so, gambatte adam!!! teruskan perjuanganmu!! jgn lupa kejar sampai dapat, genggam bara api biar sampai jadi arang, alang2 menyeluk pekasam biar sampai ke pangkal lengan, jangan hangat2 taik ayam, biar membujur lalu melintang patah, keeeddaahhh... keedahh pantang kalaahh.. walauu sakeet jatuhh dan reebaaahhh~!!! :p

:: kHaS RaMaDhAN ::

Reactions: 
Hari ini ialah:
1st Ramadhan
1st August

Selamat berpuasa kengkawan.... :)

:: My LoVe-No-MoRe LeTtER ::

Reactions: 
Dearest Ex,

how are you now?
I believe you're extremely fine without me.
I wish you know how I'm doing since the day YOU LEFT me.
Well, I never thought you'll eventually choose him over me,
but then again, that was what you did.
The decision is yours,
Who am I to say anything.. It's YOUR FUTURE anyway, (your future only?)
Whom to be with.. the so-called forever and ever thingy.

Dear Ex,
Since the first day I became your second boyfriend,
I always told you that I can really read your mind.
You're such an idiot then, for believing that.
There are still things in which I hope to let you know.
But let's just save the best for last.
I keep several things away from you,
Though now we are apart,
Because these things can definitely break your heart.

Dear Ex,
How's your relationship?
It's getting better perhaps..
Maybe I should stop guessing,
you definitely love him more than you used to love me.

Oh ya, one more thing,
Please stop sending me stupid text messages anymore.
I'm sick and tired of that bitch witch!!
"I can't forget you.." "I still miss you" "I still love you..."
what the hell were those for?
I won't say that you've got the wrong number,
but I do say,
Wrong time, you're already too late.

If there's anything else that you want to say,
just KEEP IT to yourself, like what I did.
Will you?

:: sTeReO hEaRt ::

Reactions: 
Tetibe layan plak lagu ni.. dulu memang dah penah dengar, tp rasa cam biasa2 je.. skang ni terrrrlayann maybe sebab sesuai dgn mood dan keadaan semasa jiwa aku ni kot? hahahha~~ :p

:: mAhLiGaI DaRi AiRmAtAmU ::

Reactions: 
Izinkan diriku meluahkan rasa,
Maafkanlah aku andai kau terasa,
Biar ku paparkn apa yg terjadi,
Moga engkau tak ulangi.





Sungguh tak ku sangka kau berpaling tadah,
Setelah lamanya menjalinkan cinta,
Dalam diam-diam kau sudah berpunya,
Tanpa aku menyedari semuanya.





Aku mendoakan agar kau bahagia,
Bersama si dia insan yang kau suka,
Percintaan kita tak sampai ke mana,
Setakat di bibir saja.





Sayang...
Kau bina mahligai dari air mata,
Yang jatuh berderai di wajah sepiku,
Hancurnya hatiku bisa tak terkata,
Terhumban rasa diriku.





Oh aduhai ku masih ingati,
Janji manis dan saat romantis,
Kau pintaku supaya setia,
Akhirnya kau yang berubah.





Oh tuhanku tabahkan hatiku,
Temukan dengan ketenangan jiwa ini,
Dibelasah rindu,
Tetapi apa dayaku.





Ku cuba pejam mata tapi tak terlena,
Keranaku masih teringat pada mu,
Begitu payah nya nak ku melupakan,
Pernah kah kau memikirkan oh sayang..


........................................

Cinta... penuh dengan dusta?

:: NuMbEr TwO ::

Reactions: 



"If you put too high of standards on what you're looking for, you might overlook the one who will exceed every expectation that you have."

:: KaLaU sAyA sEoRaNg YB ::

Reactions: 
"diambil dari blog seorang rakan.. menarik skali!! saya bagi 5 star untuk nukilan ini*

kalaulah saya seorang YB,
orang minta duit mesti saya bagi,
manusia yang lapar tak wujud lagi,
semua yang miskin dah boleh berlari.

Kalaulah saya seorang YB,
Saya pakai kelisa je tak pun MyVi,
bukan nak tunjuk zahud dalam diri,
takut kereta mahal tak nampak orang jalan kaki.

kalau lah saya jadi YB,
makan minum hanya di kedai kopi,
bukan kedekut duit poket sendiri,
ramai rakyat cant afford eating in HOTELS and McD.

Kalau lah saya jadi YB,
semua rasuah ditolak ketepi,
bukan hanya kerana iman dihati,
gaji 10 ribu dah cukup nak melancong oversea.

kalau lah saya jadi YB,
tak ada orang kawasan yang berdemonstrasi,
sebab dah ada padang demokrasi,
tak puas hati pi jerit kat sana sesama sendiri.

Kalaulah saya jadi YB,
jenayah kurang rakyat tak rugi,
semua kesalahan besar akan kena death penalti,
Gangster macam mana pun takut mati...

kalau lah saya jadi YB,
perempuan simpanan saya takkan cari,
sebab kuota yang 4 dah cukup sekali,
saya akan perjuangkan hak wanita dalam poligami...hehe...

Kalau saya jadi YB,
semua orang akan menyanyi menari,
dapat wakil yang tak kesah dihubungi,
siang malam atau dinihari.

kalau saya jadi YB,
paling lama saya pegang pun 3 penggal berbakti,
kalau lama sangat nanti orang benci,
bagi can kat orang lain lah takkan nak pegang sampai mati.

kalau saya jadi YB,
freedom of speech saya ingatkan sekali,
nak cakap apa pun cakap lah lagi,
dah penat cakap mesti korang berenti..kan..kan....

kalau lah saya jadi YB,
tak yah panggil gelaran datuk atau tan sri,
semua pangil pian je nama aku sendiri,
nanti gelaran panjang2 susah rakyat nak dekati....


UNDILAH SAYA DALAM ELECTION AKAN DATANG... TERIMA KASIH......

.

:: Ku ReLa KaU bErLaLu ::

Reactions: 


aku tak ingat la lagu ni pernah post ke tak... saje kasi post "trial version" nye video kat sini. heheheehe...



[UPDATE]

memang aku pnah post,
http://unbelurveable.blogspot.com/2009/01/ku-rela-kau-berlalu.html

tapi ni lirik je... takpe, nnt aku nyanyi full version, pastu aku publish update okay??? :p

:: KaMu ::

Reactions: 
Kamu...



Dahulu ada lagu yang menyinari hidupku...



Namun melodinya kini telah pudar..



Lantas hilang dari ingatanku.

:: tHe TrUtH ::

Reactions: 
Dear Dr. TRuth,

I have been good friends with this girl for about 5 years and I started to have feelings for her about 1 year ago and never had the courage to tell her because I thought it might ruin our friendship.

But about 4 months ago I told her about my feelings towards her and how I have liked her for sometime. The problem is that she has been going out with another guy for about 7 months.

The trouble is that she and I began to see each other allot and she started to fall for me also.

She says she loves me but she doesn't want to break up with her boyfriend because she says she is "afraid."

She loves me but she also loves her boyfriend.

What should I do? Try to wait things out, or forget about her?

From,
in love
,
,
,
,
,
,
,
Dear "in love"

Your "friend" is playing a dangerous game.

I do believe you can be attracted to two guys but you can only really love one.

I think she is afraid to rock the boat and doesn't want to change anything. After all, why should she? She has both of you eating out of the palm of her hand.

Secondly, look at how she is behaving towards her boyfriend. She is flirting outrageously with another guy. In a sense, she is being emotionally unfaithful to him!

What does this tell you about her character? How do you think she will act when she is with you? When another guy comes along that she's attracted to, will she flirt with him on the side as well?

Here's my advice: tell her that while you have feelings for her, you don't think it's fair to her boyfriend for her to behave this way. Tell her that you don't think it is fair and honorable to carry on secretly while she is in another relationship.

Then, stop seeing her completely. Let her miss you for a while. If she really loves you, she will choose you. If she doesn't come to you on her own, she never loved you anyway.

Make her choose, and, while you're at it, think enough of yourself to find someone who puts you first, not second, to someone she already has.

Sincerely,
Dr. TRuth

:: sHoULd I pReTeNd? ::

Reactions: 
Should I pretend?
That we're just friends?

Should I pretend?
That there was nothing going on between us?

Should I pretend?
That I never miss you..

Should I pretend?
That I have never ever fallen in love with you..

Should I pretend?
That I've never done anything to make you smile.

Should I pretend?
That I've never wrote any song to you..

Should I pretend?
That you never existed in my life..?

Should I pretend?
That everything was just a dream?

Should I pretend?
That I've just awakened from a nightmare?

Should I pretend?
That I don't ever care about you..

Should I pretend?
That I've never even think about you..

Should I pretend?
I can, but I don't know until when..

How can I ever pretend,
when my heart is in your hand...

:: WeLL . . . ::

Reactions: 


I think Love Sucks!!!

:: 3 cHeErS fOr 5 yEaRs ::

Reactions: 
I swear that you don't have to go
I thought we could wait for the fireworks
I thought we could wait for the snow
To wash over Georgia and kill the hurt
I thought I could live in your arms
And spend every moment I had with you
Stay up all night with the stars
Confess all the faith that I had in you
I had in you

Too late, I'm sure
and lonely
another night, another dream wasted on you
Just be here now
against me
You know the words so sing along for me baby

For heaven's sake I know you're sorry
But you won't stop crying
This anniversary may never be the same
Inside I hope you know I'm dying
With my heart beside me
In shattered pieces that may never be replaced
And if I died right now you'd never be the same

I thought with a month of apart
Together would find us an opening
And moonlight would provide the spark
And that I would stumble across the key
Or break down the door to your heart
Forever could see us not you and me
And you'd help me out of the dark
And I'd give my heart as an offering
an offering

Too late, I'm sure
and lonely
another night, another dream wasted on you
Just be here now
against me
You know the words, so sing along for me baby

For heaven's sake I know you're sorry
But you won't stop crying
This anniversary may never be the same
Inside I hope you know I'm dying
With my heart beside me
In shattered pieces that may never be replaced
And if I died right now you'd never be the same

And I will always remember you as, you are right now to me
And I will always remember you now, remember you now

So sleep alone tonight with no one here just by your side
Sleep alone tonight
How does he feel, how does he kiss
(let's sleep alone tonight with no one here just by your side)
How does he taste while he's on your lips
(let's sleep alone tonight with no one here just by your side)
How does he feel, how does he kiss
(let's sleep alone tonight with no one here just by your side)
I can't forget you
I know you want me to want you I want to
But I can't forget you
So when this is over don't blow your composure baby
I can't forget you
I know you want me to want you I want to
But I can't forget you
So when this is over don't blow your composure baby
I can't forgive you
I know you want me to want you I want to
Reactions: 


Hadoihh... masalah budak2 law, kalau bercerita pasal Maths, Accounts, memang FAIL(S)!!!!!

:: kArEnA kU sAyAnG KaMu ::

Reactions: 
seandainya kau ada disini denganku
mungkin ku tak sendiri
bayanganmu yang selalu menemaniku
hiasi malam sepiku
kuingin bersama dirimu

ku tak akan pernah berpaling darimu
walau kini kau jauh dariku
kan slalu kunanti
karena kusayang kamu




hati ini selalu memanggil namamu
dengarlah melatiku
ku berjanji hanyalah untukmu cintaku
takkan pernah ada yang lain

adakah rindu di hatimu
seperti rindu yang kurasa
sanggupkah ku terus terlena
tanpamu di sisiku
ku kan selalu menantimu

:: KeTeNtUaN ::

Reactions: 
Aku masih lagi belum nampak arah tuju kemana perginya hubungan ini..
Masa silam yang gelap telah dilalui, masa kini yang berkabus masih, masa depan yang belum pasti..

Ya-Rahman, Ya-Rahim...

Setelah sekian lamanya aku mengenali dirinya,
aku dapat lihat kelebihan yang ada padanya,
tak kurang juga dengan kelemahan dirinya,..

aku cuba untuk menerima kebenaran,
tetap kutelan walaupun pahit..
namun itulah realiti..
dirinya yang sebenar bukanlah dirinya yang aku kenali..

Ya Allah,
Jikalau sekalipun dia bukan ditakdirkan untukku,
aku masih ingin berdoa padaMu,
ubahlah hidupnya,
ubahlah dirinya menjadi insan yang diredhai olehmu..
ubahlah dirinya menjadi insan yang diingini olehmu..
jauhkanlah dirinya dari kemungkaran,
kerana jikalau sekalipun dia bukan untuku,
tetapi dia masih seorang kawan bagiku..
kawan yang telah bersama-sama denganku,
dikala senang dan susah,
dikala jatuh dan rebah..

Jikalau sekalipun dia bukan diciptakan untukku,
aku masih ingin berdoa padaMu,
ubahlah hidupnya,
temukanlah dia dengan insan yang benar2 boleh mengubahnya
yang boleh mendidiknya kearah yang diredhai olehmu..



Jikalau sekalipun dia bukan diciptakan untukku Ya Allah,
aku masih ingin berdoa padaMu,
bahagiakanlah hidupnya dengan insan yang dia cintai,
mungkin cukup bagiku,
walaupun cuma mencintainya dari jauh...

:: LiKe, LoVe, LuSt ::

Reactions: 

The question of heart in which no one can answer but yourself.. There is no definite defining line between them.


:: FiNaLLy... 23 ::

Reactions: 
No candles to be blown,
No moments to be cherished,
No memories to be remembered,
No stories to be written,




The end of the song should be left alone,
Happy Birthday.... Adam...

:: StaY cLoSe, dOn'T Go ::

Reactions: 
"Sometimes I stare at you while you are sleeping,
I listen to your breathing...
Amazed how I somehow manage to sweep you off of your feet girl,
Your perfect little feet girl,
I took for granted what you do..."




"STAY CLOSE, DON'T GO"

:: aL-kIsAh ::

Reactions: 
ada 2 gembala kambing..
Sorang nama Mizah, sorang lagi nama Siti..
Mizah bela 2 ekor kambing, Siti cuma bela sekor..

Aku tak faham kenapa,

Kambing2 Mizah gemok, gebu, cukup makan,
dan cukup dengan kasih sayang..
kedua2 kambingnya tak pernah nak mengeluh pasal layanan Mizah..

Kambing siti plak, makan pakai semuanya tak terjaga,
asyik ditinggalkan kesepian, berpanas berhujan..
cuma kadang kala bila siti teringat dia bela kambing,
barula dia jenguk kambingnya yang dah dekat separuh mati tu.

aku tak faham kenapa,

Kambing siti pernah terlepas 2 kali dari cengkaman kekejaman siti,
tapi yang peliknya, kambing tu bagi peluang selepas siti insaf dengan sifatnya.
namun siti tak sedar-sedar gak yang kambing tu setia dengan siti,
walaupun atas segala-gala perkara yang dah dilakukan siti..

aku tak faham kenapa,

Siti tak pernah nak hargai kambingnya,
walaupun cuma sekor, tapi masih siti tak pandai nak jaga.
mungkin sebab dia ingat dia boleh dapat kambing yang lebih elok.
tapi kenapa siti masih tak lepaskan je kambing tu?
biar bahagia dengan gembala yang lain..
yang lebih mampu untuk menjaga kambing tu dengan lebih baik..

dan,
aku tak faham kenapa,
akulah kambing tersebut...

al-kisah perbualan antara aku dan kawan2..
kimak nye member2.. korang andaikan aku ni cam kambing???

:: cEpAtNyA mAsA bErLaLu ::

Reactions: 
yeay!!! sedar tak sedar dah 2 tahun usia blog aku ni ye?? will I keep on writing? will there be time when I will quit blogging? will the unbeloveable finally be loved? only time will tell... daaa~~ :P

:: pEnAnG sKet ::

Reactions: 
Minggu lepas gi lepak penang 3 hari 3 malam... layan gile,., dah la tak plan langsung.. tetibe ajak gi. blasah jer~!!!!!



Bersedia untuk bertolak!!!


Bersama kengkawan, dari kiri: min nana bil(atas) sarah (bawah) dan ezhan


layan view


layan air


layan shopping


layan cendol


layan feri


jalan-jalan tepi pantai


balik

:: LoVeLeSs hEaRt ::

Reactions: 
To me it was so perfect, to me it was going fine,
i never thought i'd lose you, i thought you'd always be mine.
How come i never noticed, how come i couldn't see,
that you were changing your mind, the way you felt about me.

We could work it out, we could talk it through,
but you left it so long, there was only one thing you could do.
You tried to tell me nicely, you tried to ask me if i'd cry,
but my heart just tore apart, as i let out a sigh.

We hugged for the last time, and i didn't wanna let go,
but i finally pulled away as i told myself no!
i held in my tears i began to walk away,
when people asked what happened, i had nothing else to say,

except "ï wanna be alone, and i don't wanna talk,"
so i went into the darkness, and went for a little walk.
i decided to sit down, as i felt my eyes go red,
i gazed at the floor, in my hands i held my head.

The tears poured down my face, as i asked myself why,
why did it happened?, why did she lied?
I didn't wanna believe it, yet i knew it was so true,
that we were definitely over, that you and i were through,

I still can't believe, you expected me to guess,
though all i need was u, coz u are the best
but now i had no idea, i was totally clueless,
Maybe it's just me, well I am loveless...

:: tHe OnLy eXcEpTiOn ::

Reactions: 


Have you guys ever heard of this song? It was quite a beautiful song the first time I listened to it.. I dedicated this song to "sOMeOnE", and she loves it~ Knowing her, I believe that she's not as jiwang philosophical as me. I wonder whether she really understands the meaning behind this song..

This song is about a girl who's parents having a massive problem in their marriage relationship, like to fight a lot, messing with their lives. Ever since then, the girl believes that all relationships will never last forever, and it even makes her stop questioning whether TRUE LOVE really exists because she's no longer believe in love AT ALL.

Until the moment she meets a guy, she has fallen for him, but even then she still thinks that he's gonna leave her someday.

"I know you're leaving in the morning when you wake up
Leave me of some kind of proof it's not a dream"


But in the end when she still has him, even though she may think it's not worth risking getting her heart broken,

"And up until now, I had sworn to myself
That I'm content with loneliness
Because none of it was ever worth the risk"


She's slowly starting to believe that not all relationships end in heartbreak and that he's the one for her, a guy who actually gives her more than enough reasons to believe that love does exist, together with the courage to love... and to be loved.

"And I'm on my way to believe it..
Oh, and I'm on my way to believe it..."


...........

Well, it's hard for someone who has been living this way ever since she was just a child, to accept the fact that true love really exists. She might see it, she might feel it, but she will never accept it, not until she opens her heart to love with everything that she has. Then only she'll understand, in love, the more you give, the more that you will get.

:: dOa BuAt KeKaSiH ::

Reactions: 
Ya Allah, yang Maha Pemurah... yang Maha Pengampun

Terima kasih kerana Engkau telah menciptakan dia
dan mempertemukan aku dengannya.

Terima kasih untuk saat-saat indah
yang dapat kami nikmati bersama.

Terima kasih untuk setiap pertemuan
yang dapat kami lalui bersama.

Kini kau memberikan ujian keatasku Ya Allah,
Aku datang bersujud dihadapanMu...Ya Rabbi Ya Tuhan kami

Ya Allah, jika aku bukan pemilik tulang rusuknya,
janganlah biarkan aku merindukan kehadirannya...
tapi kenapa setiap detik, setiap saat, setiap malam, setiap hari
Kau menghadirkan dirinya dalam ruang mindaku?

Aku sentiasa mengerti, tidak akan pernah ada pertemuan
Dan tidak akan wujud kata-kata cinta antara kami,
melainkan kerana kehendakMu.

Janganlah biarkan aku, melabuhkan hati aku dihatinya...
kikislah pesonanya dari pelupuk mataku
dan jauhkan dia dari relung hati aku...
kalau sekiranya aku bukanlah jodohnya Ya Allah..


Tetapi jika Engkau ciptakan dia untuk aku Ya Allah,
satukanlah hati kami,
satukanlah jiwa dan perasaan kami,
satukanlah cinta kami,
bantulah aku untuk mencintai,
mengerti dan menerima dia seadanya,
dengan sabar dan apa ada padanya.
sesuai janji kami semuanya hanya ku persembahkan hanya untukMu Ya Allah.

Berikanlah aku kesabaran, ketekunan dan kesungguhan untuk memenangkan hatinya...

Redhailah dia,
agar dia juga mencintai, mengerti, dan mahu menerimaku
dengan segala kelebihan dan kekurangan aku
sebagaimana telah Engkau ciptakan...

Yakinkanlah dia bahwa aku sungguh-sungguh mencintainya
dan rela membahagikan suka dan dukaku dengannya...

Ya Allah, Yang Maha Pengasih, dengarkanlah doaku ini,
Lepaskanlah aku dari keraguan ini menurut kasih dan kehendakMU...

Allah yang Maha kekal, aku mengerti bahawa Engkau sentiasa
memberikan yang terbaik untuk aku...
luka dan keraguan yang aku alami, pasti ada hikmahnya.

Pertemuan ku dengannya mengajarkan aku
untuk hidup makin dekat kepadaMU
untuk lebih peka terhadap suaraMu
yang membimbing aku menuju terangMu...

Ajarkan aku untuk tetap setia dan sabar menanti tibanya waktu
yang telah Engkau tentukan....

Jadikanlah kehendakMu dan bukan kehendakku yang menjadi dalam setiap
bahagian hidupku Ya Allah...

Ya Allah,
Engkaulah Yang Maha Pengasih,
Yang Maha Mendengar,
Yang Maha Mengetahui..

Semoga Engkau mengabulkan doaku ini Ya Allah..

Amin Ya Rabbal A’lamin...

:: mEnCaRi CiNtA sEbEnAr ::

Reactions: 
Ada kawan baik aku sorang ni, sifatnya yang cukup indah, cantik, berseri, seorang penyayang, sabar, dan sentiasa tulus dalam perhubungan.. Bagiku, ciri-ciri yang dia miliki sudah cukup membuatkan mana-mana lelaki tertarik padanya..

Kamelia, begitulah namanya, tp aku panggil yaya je.. sepanjang 5 tahun aku mengenalinya, dah banyak kisah2 suka duka yang kami kongsi bersama. pahit manis bersamanya terabadi sepanjang perkenalan kami. Kalau ada masalah, aku antara org pertama yg dia akan bagitau, same goes to me.. mostly bila aku ada masalah, aku akan cari dia.. yaya seorang yang sangat-sangat memahami aku.. aku tak rasa ada org lain dikalangan kawan2 aku yg lebih memahami aku melainkan dia.. dan the same thing goes to her too.

Kisah yang paling pedih dalam hidup yaya ni, adalah dari segi percintaan. Aku sangat kenal yaya ni orang macam mana, in any relationship, dia akan bagi komitmen yang semua jantan lelaki inginkan dari seorang teman wanita.. tapi sejak aku kenal dia, dan setelah beberapa BF ex-BF yg dia ada, semuanya aku nampak mcm TAK PANDAI NAK MENGHARGAI apa yg ada padanya.

Sampailah satu ketika tu, dimana Yaya dah mula give up untuk bercinta lagi, bagi dia, semua lelaki sama je!! mana tak nye, semua lelaki yg pernah bersamanya, memang tak pernah nampak apa yang yaya miliki!!! bodoh!! itu je aku boleh cakap kat diorang. Dude, tak semua manusia dalam dunia ni sempurna! If you like a person, you have to accept her worst, then only you deserve her best!! ini kata-kata yang aku selalu pegang dalam percintaan. Sebab semua gadis yang pernah dampingi aku, tak semuanya perfect. Ada yg super cantik, tapi low self esteem. Ada yg anak jutawan, tapi perangai cam cibai tak senonoh, ada yang baik gile, tapi kuat merajuk.. tapi aku terima je kelemahan diorang, hoping that one day I will get the best out of them.. Dah, itu semua kisah lama aku, skang aku nak bercerita pasal si yaya ni..

Baru-baru ni, Yaya telah disapa oleh seorang lelaki, rupa boleh tahan la, tak hensem sgt pun.. setelah beberapa lama kenal online, then diorang decide utk jumpa depan2. mamat tu nama Shah. Shah ni nampak rilek je, casual.. standard lelaki biasa. Pakaian takdela selekeh, tp ok la. Naik kereta proton saga. Shah memang dah lama tertarik kat yaya, walaupun yaya pada masa tu memang takde perasaan apa2 langsung kat dia, diorang still keluar bersama..

End up, Yaya bagitau aku, yang dia mula rasa yang dia macam dah jatuh cinta kat Shah, it's just the matter that yang dia takut dikecewakan lagi sekali oleh lelaki! hurm.. Yaya undecided, takut pisang berbuah dua kali, walaupun time tu Shah dah nampak sangat dah yang dia memang suka kat yaya. His acts told everything!! Memang yaya dah nampak dari awal, cuma she keeps it cool, dia tak mau bagi yaya apa2 harapan lagi kat Shah sebab kisah silam masih lagi dok bermain kat kepala yaya ni..

Finally, they declared to each other, Yaya said to me, it's worth to take the risk, baginya, dalam setandan pisang, takkanlah semuanya busuk? cuma kalau dalam setandan tu ade satu je pisang yang elok, memang payah la nak jumpa betul tak? Bagi yaya, dia rasa selesa dengan Shah, shah seorang yang penyayang, romantik, dan sangat caring. erm.. good for her. Walaupun kadang-kadang si Shah ni agak sibuk (kerana dah bekerjaya) sehinggakan cuma ada hujung minggu je masa untuk diorang berjumpa. Yaya tak kisah langsung pasal tu, coz dia sekarang pun dah mula ikut pegangan aku, "accepting the worst out of the person you like.."

Dan, ini part yang paling best aku rasa pernah berlaku kat yaya dalam alam percintaan dia. Mamat Shah ni pun agak pandai bagi aku, there's a part of him yang dia rahsiakan dari Yaya sampai dia tau Yaya betul2 sayangkan dia, then only he will tell her about this part. Korang nak tau ape? rupa-rupanya si Shah ni businessman yang boleh dikatakan berjaya!! dia tak nak pompuan falls for him just because of he is rich!! dia nak pompuan sukakan dia sebab diri dia, dan bukan harta yang dia ada..

Bonus buat Yaya!! mamat tu ada 4 bijik kereta model oversea! 3 bijik umah banglo! RM600,000 cash dalam bank, dan total jumlah hartanah bernilai RM2.4M!!

Tapi macam biasa, dalam percintaan ada ups and downs, kalau tak, tak nama bercintalah namanya. Sejak dua menjak lepas tu, Yaya tengok si Shah ni dah agak berubah, terlalu sibuk dengan kerja sampai tak boleh nak celebrate besday si yaya ni. Yaya sangat terkilan, tambah terkilan lagi bila sms pun tak direply, call pun tak diangkat, inikan plak nak tunggu si Shah tu sendiri nak sms @ call, memang tak la!!

Yaya cerita ni semua kat aku, dia ckp, dia tak peduli langsung mamat tu kaya mcm mana sekalipun, kalau betul2 cinta, kenapa buat semua ni kat dia?? aku pun mula nak pandang serong kat Shah. Aku pun takut cerita lama berulang kembali kat Yaya. Yay yang tengah frust ni memang hilang arah tuju seketika. Dia mula buat benda2 bodoh, dia even keluar dengan lelaki lain semata-mata untuk hilangkan rasa rindu dia kat Shah. WHERE THE HELL IS HE?? and WHAT THE HELL IS HE DOING??

Nak dijadikan cerita, waktu si yaya ni tengah "sakai", dia kantoi dengan Shah time tengah keluar dgn sorang mamat lain. End up, si Shah cakap kat Yaya nak jumpa dia face to face that night jugak!! nak talk about everything!! Shah explain kat yaya malam tu yang dia betul2 kecewa dengan perangai yaya yang selama ni dia anggap sempurna, dia kecewa kerana yaya dah melukakan perasaannya, dia kecewa sebab yaya dah buat dia hilang kepercayaan padanya.

Yaya yang masih lagi tengah bengang dengan Shah atas apa yang dia dah buat, mula cerita kat Shah, kenapa dia jadi macam tu, dan dia jadi macam tu semua sebab SHAH!!! dia keluar dating dengan Razif (mamat lain tu) pun semata-mata nak hilangkan perasaan rindunya kat shah! Dia tak mampu nak tanggung derita keseorangan. Dia terus terang cakap kat shah, walaupun dia bersama orang lain, dia anggap si Razif tu ialah Shah sebenarnya, hanya itu caranya untuk dia melepaskan rasa rindu dia tu..

Shah, setelah beberapa lama menghilang, mula menceritakan kisah sebenar.. Shah sebenarnya tengah buat persediaan untuk merisik Yaya, Shah dah sediakan semuanya bagi memastikan semuanya berjalan lancar. dan ini termasuk membeli sebentuk cincin pertunangan yg sangat mahal!!!

dot.. dot... dot.... aku biarkan korang buat conclusion sendiri. hehehe

:: LoVe iS tHe BeAuTy Of tHe sOuL ::

Reactions: 
Love is...
a temporary madness.
It erupts like an earthquake and then subsides.
And when it subsides you have to make a decision.
You have to work out whether your roots have become so entwined together that it is inconceivable that you should ever part.
Because this is what love is.
Love is not breathlessness, it is not excitement, it is not the promulgation of promises of eternal passion.
That is just being "in love" which any of us can convince ourselves we are.



Love itself is what is left over when being in love has burned away,
and this is both an art and a fortunate accident.
Your mother and I had it, we had roots that grew towards each other underground,
and when all the pretty blossom had fallen from our branches...

....we found that we were one tree and not two..

:: aLmOst ::

Reactions: 
Last night, I was on my way to meet my friends, we were planning to watch the World Cup, England's 3rd game.. Well, the game starts at 10pm, and it was already 950pm at that time. I was already late but then it was a damn raining night as I could barely see the road.

The traffic light. It was red, and I got like a mile of clear lane in front of me. Right after the light turned green, I stepped on the gas pedal, trying to make it there as soon as possible.

Suddenly, everything turns south when my tyres lost the grip and the car skidded sideways, slipping all over the surface of the slippery road!!! It moved to the right, to the fast lane, and almost into the other side of the road! A few moments from there, I could be a dead meat now!

In a split of a second, something crossed my mind, "If I do not survive, would she be ready to lose me this way?"

You might think that could be a stupid thing to think of at the moment. But to me, that what made me use all my strength to swerve the car back to the left, sudden breaking, drop gear quickly, and step deep on the gas pedal to get back the car on track..

I was shocked... freaking shocked.. It was quite a near death experience. But when I came back home, there's only one thing that plays in my mind..

"The one I love may hurt me to death, but I won't die if that may hurt the one I love.."

:: GuLa-GuLa ::

Reactions: 
Ingat tak aku cite pasal HACKS? alaa.. gula2 yg plastik die kaler merah @ silver tu? haaa.. yang tu la. "malam" yang aku cite kat post kat bawah ni, masa kitorang tengah sembang2 pasal everything yg berlaku sepanjang seminggu tu, dia ada bagi aku sesuatu.. masa tu die tengah belek2 cari barang dlm beg, dia terjumpa benda ni dan dia bagi kat aku.. oh tidak, ia bukan HACKS, dan kalau HACKS pun aku rase cam lame gile. hehehehe.. apa yang aku dapat?



Adakah ini disengajakan? ataupun tanpa niat? whatever the answer would be, aku rasa sweet sgt. hehehehe..

:: LeTtInG Go ::

Reactions: 
Have you ever heard of this saying? I've heard it for so many times since few years back. It sounds a little bit like this,

"If you love a woman, let her go, and if she comes back, it shows that she really loves you"

I was quite agree with the saying. BUT, from my own perspective, I think it's only applicable to those who "love" with just "love", "mere love", not "true love".

IF YOU really love that person, WHY IN HELL WILL YOU EVER LET HER GO AT THE FIRST PLACE?

and..

IF SHE really loves you, WHY WOULD SHE EVER GO?

Think bitch.... think again...

:: NiCe La WeI~ ::

Reactions: 



If only you know what the hell is this..
To me, it is likely a "hell" to sportsmen.. believe me..

:: 2 bULaN sUdAh.. ::

Reactions: 
Dah lebih 2 bulan rasanya aku berhenti kejap daripada aktiviti perniagaan SKN2U aku nieh.. Memang sesak nafas la gak dekat2 hujung semester aritu. Yelah, kalau duit simpanan surut camtu je.. Sekarang ni aku cuba berjinak2 kembali dengan perniagaan aku nih.. Doakan kejayaan aku!!!!

*bile la plak wallet aku nak kembali jadi camni ea? :p

:: tO wRiTe LoVe ::

Reactions: 
Teach me how to write love on her arms...



Is it like this?

:: BeNcInTA ::

Reactions: 
Lagu daripada miss DD, setelah mendengar luahan kata hatinya semalam.. benci sungguh dia kat mamat tu.. tapi dalam hati, hanya tuhan yang tahu betapa sayangnya, cintanya miss DD kat encik F.. Jangan risau miss DD, aku sangat2 mengerti perasaan ko tu. chill k? =p


BENCINTA

Benarkanku tuk berbicara
bicara terus ke hatimu…..hatimu..
hati yang penuh rasa ragu
jangan terus pergi tanpa mendengar ku
begitu mudah untuk kau terus berlalu nanti dulu
berikanlah waktu untuk aku untuk kamu

ingatkah lagi waktu kau bersamaku
kaku aku melihat mu
lidah kelu sedangkan aku mahu kau tahu
aku cinta padamu, benci padamu, cinta padamu

ke tepi lihat ku berlalu
pasti itu yang terbaik untuk ku
tiada lagi mahu ku tahu
tentang hidup kamu tentang mati kamu
aku tahu engkau tahu apa yang mataku tahu
apa yang kau tunggu mahu aku buka pintu

sakitnya aku membenci kamu
sakit lagi mencintaimu
dan aku pergi tapi kembali
benci aku mencintai dirimu
ku benci…. kamu…
aku cinta….kamu…

ingatkah lagi waktu kau bersama ku
kaku aku melihat mu
sedangkan aku mahu kau tahu
dengar kata ku
aku cinta padamu
benci padamu
padamu…..

:: QuOtED ::

Reactions: 
Finally!!! abes jugak exam!! end of part 1 LLB!!! Setelah beberapa hari cuti ni, aku dah habiskan masa dengan men0nt0n (katenyerr!) movie2 yg didownload dulu.. punya lah takde masa nak layan. time cuti camni baru kesempatan.. Kat sini aku nak post beberapa petikan kata2 menarik daripada movie2 yang best aku baru layan... huhuhu~~

ANOTHER CINDERELLA STORY

yang ni macam best!!

"You figured you could toy with me until someone better came along, and I wouldn't mind because I was lucky a big star wanted me. Well, you know what really sucks about falling for a guy you know you're not right for? You fall anyway because you think he might turn out to be different."

10 THINGS I HATE ABOUT YOU

"Don't let anyone ever make you feel like you don't deserve what you want"

"You won't know what you really want until you're 45. And even if you get it, you'll be too old to use it."

"Just 'cause you're BEAUTIFUL, that doesn't mean that you can treat people like they don't matter."

Dan... part ni yang menarik, time awek tu bacakan short poem ni kat BF dia yg dia sangka jahat dan tak layak untuk dia...

"I hate the way you talk to me, and the way you cut your hair.
I hate the way you drive my car. I hate it when you stare.

I hate your big dumb combat boots, and the way you read my mind.
I hate you so much it makes me sick; it even makes me rhyme.

I hate it, I hate the way you're always right. I hate it when you lie.
I hate it when you make me laugh, even worse when you make me cry.

I hate it when you're not around, and the fact that you didn't call.
But mostly I HATE THE WAY I DON'T HATE YOU,
NOT EVEN CLOSE,
NOT EVEN A LITTLE BIT,
NOT EVEN AT ALL..."



SERENDIPITY

"It's not giving up, It's growing up"

"Maybe all this is just a maze, designed to lead me directly back to where I started"

"Everything happen for a reason. Maybe I'm standing here because I don't want to be standing somewhere else."

"Life is not merely a series of meaningless accidents or coincidences but rather it's a tapestry of events that culminate in an exquisite, sublime plan."

"It's hard to accept, but you can't change the past. You can't go back and manipulate things to the way you wanted them to happen. Because life would be meaningless and boring and just not worth living. But you can change the future and that's a beautiful thing about life. Yes, you will make mistakes. And yes, you will have bad days - but as long as you let the past go, you'll have such a gorgeous and bright future ahead of you. Knowing that things were meant to happen. Knowing that each day you will learn something so that you keep growing to be a better person. Life is like a rope, twined in all its complexities and yet weaved into one marvelous stream that you have the chance you use something amazing from. So grab hold of it!"

"You don't have to understand. You just have to have faith."



Yang kat bawah ni plak, satu movie yg dah lama aku cari. Kredit buat AFIQ PG, my best friend!!! (penulis blog POINTLESS CERITA) kerana dia yang bagi kat aku DVD movie ni.

Afiq cakap kat aku, bro, this is not a love story, but a story about love. Dia cakap jalan ceritanya sama sangat2 dengan apa yang kitorang berdua aku pernah lalui..
It has been A YEAR since then. Afiq kekal dengan pendiriannya, baginya, PEREMPUAN SEMUA SAMA.. bagi aku? hurmm...... time will tell, ain't it?


500 DAYS OF SUMMER


the girl in the movie said this

"I woke up one morning and I just knew. Than I was never sure of with you."

what about the guy?

"To die by your side, such a heavenly way to die."

"Either she's an evil, emotionless, miserable human being, or... she's a robot."

"Roses are red, violets are blue... Fuck you, whore!"

"Most days of the year are unremarkable. They begin and they end with no lasting memory made in between. Most days have no impact on the course of a life."

"you can't ascribe great cosmic significance to a simple earthly event. Coincidence. That's all anything ever is. Nothing more than coincidence."

"Look, I know you think that she was the one, but I don't. No, I think you're just remembering the good stuff, next time you look back, I, uh, I think you should look again."

and... the guy also said this,..

"I don't want to get over her, I want to get her back!!"

:: I'vE LeArNeD ::

Reactions: 
I've learned...
that you can do something in an instant
that will give you heartache for life.

I've learned...
that you should always leave loved
ones with loving words.
It may be the last time you see them.

I've learned...
that we are responsible for what we do,
no matter how we feel.

I've learned...
that either you control your
attitude or it controls you.

I've learned...
that heroes are the people who do what has
to be done when it needs to be done,
regardless of the consequences.

I've learned...
that my best friend and I can do anything
or nothing and have the best time.

I've learned...
that sometimes the people you expect to
kick you when you're down will be the
ones to help you get back up.

I've learned...
that true friendship continues to grow,
even over the longest distance.

I've learned...
that just because someone doesn't love you
the way you want them to doesn't mean they
don't love you with all they have.

I've learned...
that maturity has more to do with what types
of experiences you've had and what you've
learned from them and less to do with how
many birthdays you've celebrated.

I've learned...
that no matter how good a friend is, they're
going to hurt you every once in a while and
you must forgive them for that.

I've learned...
that it isn't always enough to be forgiven by
others, Sometimes you have to learn to forgive
yourself.

I've learned...
that our background and circumstances may
have influenced who we are, but we are
responsible for who we become.

I've learned...
that just because two people argue, it doesn't
mean they don't love each other. And just
because they don't argue, it doesn't mean
they do.

I've learned...
that we don't have to change friends
if we understand that friends change.

I've learned...
that two people can look at the exact same
thing and see something totally different.

I've learned...
that even when you think you have no more
to give, when a friend cries out to you,
you will find the strength to help.

I've learned...
that credentials on the wall do not
make you a decent human being.

I've learned...
that the people you care about most
in life are taken from you too soon.

I've learned...
that family and friends are what make
us who we are today, and without them
we would never be complete.

I've learned...

that you cannot make someone love you. All you can do is stalk them and hope they panic and give in.

I've learned...

that it is not what you wear.....
it is how you take it off.

:: peRnAhkAh kAu? ::

Reactions: 
Pernahkah kau,
Ketika keseorangan, kau terfikir tentangku?

Pernahkah kau,
Ketika kau bersama teman-temanmu, kau ingat akanku?

Pernahkah kau,
Ketika kau menjamah selera, kau inginkan ku bersamamu?

Pernahkah kau,
Ketika kau perlukan seseorang, aku yang kau cari?

Pernahkah kau,
Ketika kau mendengar lagu-lagu cinta, kau bayangkan aku?

Pernahkah kau,
Ketika ingin melelapkan mata, aku dihatimu?

Pernahkah kau,
Ketika kau bangun dari pagi, kau inginkan ku disisimu?

Pernahkah kau,
Ketika kau kesedihan, kau inginkanku menemanimu?

Pernahkah kau,
Ketika kita bersama, hatimu bergelora?

Pernahkah kau,
Ketika ku tiada, hatimu gelisah?

Pernahkah kau,
Ketika ku bersama gadis lain, kau merasa cemburu?

Pernahkah kau,
Ketika bercerita tentang cinta, aku bermain dimindamu?

Pernahkah kau,
Ketika kau merenung rembulan, kau terlihat wajahku?

Pernahkau kau,
Terlintas dihatimu untuk ingin bersamaku selamanya?

Jika kau tidak pernah merasainya,
Aku cuma ingin tahu,
Agar aku cuba untuk melupakanmu...

Tetapi jika kau pernah merasai kesemuanya,
Mengapakah TIDAK PERNAH KAU meluahkannya kepadaku?

Kerana aku merasai KESEMUANYA...........

-Adam Harris-Saturday-24th April 2010-

:: MeH LaYaN jIwAnG ::

Reactions: 


Seseorang baru je trigger back memori aku tentang sebuah cite industan beberapa taun lepas.. cite ni cam agak best, sape otak jiwang, sila layan, sape yg tengah bercintan, sila layan, sape yg kaki nanes, sila layan... heheheheehe...

:: My LoVe LeTTeR ::

Reactions: 
You can never imagine how miserable I can be having you in my imagination..
I'm trying to tell you how this fate has affected my life..
But then again, I thought what they told us were all bluffs,
So do you, So did I..

I can see their intention,
but I couldn't read your mind,
I don't understand how does it happen,
Now I just want you to be mine..

Well, if nothing is going on between us, why does my heart beats a little faster everytime I see your face? If there's nothing to be fear of, why does my mind keep thinking of you when you are out of sight? I wonder why, and I really wanted to know the answer. it's a question which no one can answer. Am I worried? or am I scared?


I'm afraid to confess, but I must admit it..
(Take note, admission and confession are two different things)

WELL,

I'm not sure whether it's just a crush, or I really do fall for you, But every single breath I take, I keep on thinking of you, Every night, every day, when I awake, even when I asleep.. You become my dream, the reality becomes nightmare..
Because we both know in reality, we are just friends..
Hopeless, perhaps, that's how I feel without you by my side..
That's why I always wanted you here, though I know that will never be enough.
When I look at you, I'm speechless, motionless, mesmerized by your beauty and fairness..
And when I'm staring into your eyes,
I really wanted you to stare back....
Because I want you to see,
How hurt I feel when you're not here..
How happy I am to have you back,
and How sad to think that I'm going to lose you again..

Turn back the time? NO WAY!!!
But reminiscing the past will surely make me wonder,
How two separate world connects..
As I said before this, like the earth and the skies bonded by the rain...
Wondering whether it would be forever, or only temporarily.
If you know the answer, please tell me.
If you think that we are actually going no where in this hanging relationship,
JUST JUMP, SKIP THIS PART, LET'S FINISH IT before it gets worst!

But if you think that we can work it out,
Let's do it together.. Because I believe I can,
provided that I am not alone..
I need you to be with me.

Answer this letter, would thee?

Dearest, Adam

:: dEaReSt ReAdErS ::

Reactions: 
Ermm... awat silent mode sangat blog aku ni?
Dah takde orang membaca ke?
Nak quit ah menulis... *dengan nada merajuk*

hehehehehe.... =p

:: BaLaS dEnDaM ::

Reactions: 
Still berkaitan dengan cerita lembu-lembu bodoh (LLB).. tapi cite pasal aku dengan SP (senior partner) aku..

dia ada sekor panda kat meja dia, aku plak ade ET kesayangan aku kat atas meja aku.. kekadang tiap2 kali aku bosan ngan kerja, aku akan dengan sengajanyer mendajalkan beruang panda SP aku tu.. saje sonok2.. hehehehe (Sapa suruh balik awal!!) kat bawah nie ada beberapa diantara dajal2 yg telah aku buat..























akhirnya dia dapat tau nie sme kerja aku (KANTOI!!!!!) maka, pada satu hari yang tak disangka2....





kesian dowh ET aku nieh!!!!!!!!

:: hArI JuMaAt ::

Reactions: 
sapa setuju dengan aku sila letak comment anda disebelah kanan kat chatbox tu.

:: kErTaS DiNdInG ::

Reactions: 
Disebabkan kerja terlalu banyak dan memenatkan, aku kadang kala terlajak buat mende lain depan laptop ni.. menaip 5 minit, pastu berfacebook setengah jam.. adui.. apa nak jadi dengan aku ni. disebabkan aku selalu terleka dan terlena, maka aku dah buat satu keputusan drastik..

aku tukarkan gambar kat bawah ni sebagai wallpaper dan jugak screen saver.. screen saver ni aku setting dlm 1 minit je dia akan muncul. so, kalau seminit aku terleka, akan naik notis menarik ni kat depan muka lantas membuatkan aku kembali teringat kepada kerja2 yang macam hantu banyaknya nie.. hahaahaha

:: pErAsAaNkU ::

Reactions: 



arrghhh... pehal lak tetiba nieh...
pehal aku tetiba rasa camni...
luka lama berdarah kembali?
perasaan duka bercampur gembira,
memori lama kembali menggamit minda,
aku confuse, aku tak tau nak kata apa,
jiwa kacau kembali bergelora..

bantulah aku,
aku tak tau nak buat mcm mana
tak ske ah perasaan camni..
please... help me~~~~

:: KeInGiNaN uNtUk BeRjAyA ::

Reactions: 
yeaaappp!!! Finally!!! post aku yang ke 100th!!! congrats adam harris, congrats!!! nak dijadikan cerita, post yang ke 100 ni juga membawa kisah suka duka satu kejayaan yang baru sahaja dikecapi olehku hari ini... ehem2... *ready untuk bercerita*

Hari ni ada pertandingan futsal antara budak2 LLB part 1 ngan LLB part 2, part 1 ada 6 team, part 2 ada 5 team, so total ada 11 team.. semua dibahagikan kepada 2 group iaitu A dan B, kitorang dalam group B, ada 5 game peringkat kumpulan sebelum masuk semi final..

game 1: kitorang menang 2-1..

game 2: menang 2-1

game 3: seri 1-1

game 4: menang 4-2

game 5: seri 1-1

so total game menang 3 seri 2.. 11 point. kitorang top of the group!!! yeay!!! puas hati bila dapat masuk semi final. walaupun tak confirm2 lagi boleh champion, tapi memang kitorang bangga dengan diri sendiri coz bleh menempatkan diri di 4 teratas dalam carta LLB. ceeewaahh.. heheheehhee..

masuk part SEMI-FINAL,

kitorang lawan group mende ntah, tapi yang aku tau, diorang FINALIST tahun lepas, means team diorang memang gempak.. bleh tahan gak ar..... erm.. bukan bleh tahan, tapi memang takleh tahan sebenarnya.. memang betul2 hebat. rembat bola gilo bb nye laju

menang penalti.. aku la yg kick last penalti.. huhuhu

FINAL- confirm2 dah la... sila lihat gambar dibawah. hehehee..

:: kHaYaLaN ::

Reactions: 
Hari ni hari Khamis, kelas pukul 4 cancel coz lecturer kena hendel kes kat mahkamah.. so aku naik office, lepak2 kat meja aku sambil layan lagu yg ade dalam laptop ni..

"hurm.. apa aku nak buat hari ni ea? kerja mcm bnyk, tp mcm ada something yang buatkan aku asyik berfikir je dari tadi..."

yang peliknya, aku pun tak tahu apa yang sedang aku fikirkan, ataupun, sebenarnya takde apa2 pun yang aku nak fikir.. jiwa terasa kosong sangat2 time ni.. boleh tahan la gak bosannya. kerja bertimbun2 kat atas meja ni, tapi aku buat bodo je. malas... nak hilangkan stress.



bosan.... orang pun takde dalam office ni.. mungkin sebab tu kot aku rasa kekosongan sangat2... takde kawan? takde teman? ahhh... pegi jahanam.. aku pun tak tahu nak cakap camne.

dah... aku nak hilangkan bosan dengan meniup buih belon, dapat free masa No Wine and Cheese aritu.. ade 3 botol.. kitorang gunakan untuk ilangkan stres... mungkin inilah masa yang sesuai untuk bermain dgn benda tu... hehehehe.. calloo~~~

:: jOm BeRtUkAr-TuKaR ::

Reactions: 
hehehe... ini ade satu cite sedih sket nak dikongsi ngan kengkawan..
ada 2 orang insan, apip botak dan amit gatei.. dua2 ni dok serumah. nak dijadikan cite, diorang dua2 ni bergaduh sesama sendiri. sebabnya? si apip ni seorang yang pengotor, die ske sepahkan barang2 dia dalam rumah sewa diorang tu. apip juge suka campak kain baju busuk yg berbau peluh dimerata2. suka gosok gigi dengan berus jamban, suka makan nasik depan tv pastu terlentang tidur tanpa membasuh tangan terlebih dahulu, dan juga beberapa kesalahan jenayah sivil yang lain... si amit gatei tu memang panas sesangat ngan perangai si apip tu....

sampai satu hari tu, amit berdepan2 dengan apip,

"apip!! aku banyak mende tak puas ati ngan ko!!"

"amende ko tak puas ati ngan aku?"

"banyak sangat2!! dan aku nak ko setelkan semua masalah yg ko bawak ni"

"well, takde masalah, tapi aku pun nak ko setelkan sme masalah yg ko bwk"

amit pun blur... well,, dia agree je
ngan tawaran yg diberikan oleh apip,
coz dia da tak tahan sangat dah dgn
situasi tersebut..

apip cakap,

"ko buat list sme bende yg ko tak puas ati, nnt aku setelkan,
tapi aku jugak akan buat list dan aku nak ko pun setelkan masalah ko"

orait, deal..

,
,
keesokannye, amit pun bagi list tu kat apip, memang banyak gile!!
1-aku tak ske ko bla bla bla bla bla....
2-aku tak ske ko bla bla....
3-aku tak ske ko bla bla...........
4-aku tak ske ko bla bla ........

so, apip pun berhempas pulas mengemaskan balik barang2 dia yg bersepah2 tu, mencuci pinggan mangkuk yang dah bertahun2 tak basuh, mencuci mangkuk tandas dengan sempurna, dan juga menyusun jadual waktu seperti yang dikehendaki oleh amit..

then, giliran apip,

dia mengeluarkan list dia plak.. apa yang tertulis kat list tu?
1-"aku tak ske ko dalam rumah ni"

,
,
seminggu lepas tu, amit berpindah keluar masuk rumah lain.. hehehehehehehe setel problem!! =p