:: KeInGiNaN uNtUk BeRjAyA ::

Reactions: 
yeaaappp!!! Finally!!! post aku yang ke 100th!!! congrats adam harris, congrats!!! nak dijadikan cerita, post yang ke 100 ni juga membawa kisah suka duka satu kejayaan yang baru sahaja dikecapi olehku hari ini... ehem2... *ready untuk bercerita*

Hari ni ada pertandingan futsal antara budak2 LLB part 1 ngan LLB part 2, part 1 ada 6 team, part 2 ada 5 team, so total ada 11 team.. semua dibahagikan kepada 2 group iaitu A dan B, kitorang dalam group B, ada 5 game peringkat kumpulan sebelum masuk semi final..

game 1: kitorang menang 2-1..

game 2: menang 2-1

game 3: seri 1-1

game 4: menang 4-2

game 5: seri 1-1

so total game menang 3 seri 2.. 11 point. kitorang top of the group!!! yeay!!! puas hati bila dapat masuk semi final. walaupun tak confirm2 lagi boleh champion, tapi memang kitorang bangga dengan diri sendiri coz bleh menempatkan diri di 4 teratas dalam carta LLB. ceeewaahh.. heheheehhee..

masuk part SEMI-FINAL,

kitorang lawan group mende ntah, tapi yang aku tau, diorang FINALIST tahun lepas, means team diorang memang gempak.. bleh tahan gak ar..... erm.. bukan bleh tahan, tapi memang takleh tahan sebenarnya.. memang betul2 hebat. rembat bola gilo bb nye laju

menang penalti.. aku la yg kick last penalti.. huhuhu

FINAL- confirm2 dah la... sila lihat gambar dibawah. hehehee..

:: kHaYaLaN ::

Reactions: 
Hari ni hari Khamis, kelas pukul 4 cancel coz lecturer kena hendel kes kat mahkamah.. so aku naik office, lepak2 kat meja aku sambil layan lagu yg ade dalam laptop ni..

"hurm.. apa aku nak buat hari ni ea? kerja mcm bnyk, tp mcm ada something yang buatkan aku asyik berfikir je dari tadi..."

yang peliknya, aku pun tak tahu apa yang sedang aku fikirkan, ataupun, sebenarnya takde apa2 pun yang aku nak fikir.. jiwa terasa kosong sangat2 time ni.. boleh tahan la gak bosannya. kerja bertimbun2 kat atas meja ni, tapi aku buat bodo je. malas... nak hilangkan stress.



bosan.... orang pun takde dalam office ni.. mungkin sebab tu kot aku rasa kekosongan sangat2... takde kawan? takde teman? ahhh... pegi jahanam.. aku pun tak tahu nak cakap camne.

dah... aku nak hilangkan bosan dengan meniup buih belon, dapat free masa No Wine and Cheese aritu.. ade 3 botol.. kitorang gunakan untuk ilangkan stres... mungkin inilah masa yang sesuai untuk bermain dgn benda tu... hehehehe.. calloo~~~

:: jOm BeRtUkAr-TuKaR ::

Reactions: 
hehehe... ini ade satu cite sedih sket nak dikongsi ngan kengkawan..
ada 2 orang insan, apip botak dan amit gatei.. dua2 ni dok serumah. nak dijadikan cite, diorang dua2 ni bergaduh sesama sendiri. sebabnya? si apip ni seorang yang pengotor, die ske sepahkan barang2 dia dalam rumah sewa diorang tu. apip juge suka campak kain baju busuk yg berbau peluh dimerata2. suka gosok gigi dengan berus jamban, suka makan nasik depan tv pastu terlentang tidur tanpa membasuh tangan terlebih dahulu, dan juga beberapa kesalahan jenayah sivil yang lain... si amit gatei tu memang panas sesangat ngan perangai si apip tu....

sampai satu hari tu, amit berdepan2 dengan apip,

"apip!! aku banyak mende tak puas ati ngan ko!!"

"amende ko tak puas ati ngan aku?"

"banyak sangat2!! dan aku nak ko setelkan semua masalah yg ko bawak ni"

"well, takde masalah, tapi aku pun nak ko setelkan sme masalah yg ko bwk"

amit pun blur... well,, dia agree je
ngan tawaran yg diberikan oleh apip,
coz dia da tak tahan sangat dah dgn
situasi tersebut..

apip cakap,

"ko buat list sme bende yg ko tak puas ati, nnt aku setelkan,
tapi aku jugak akan buat list dan aku nak ko pun setelkan masalah ko"

orait, deal..

,
,
keesokannye, amit pun bagi list tu kat apip, memang banyak gile!!
1-aku tak ske ko bla bla bla bla bla....
2-aku tak ske ko bla bla....
3-aku tak ske ko bla bla...........
4-aku tak ske ko bla bla ........

so, apip pun berhempas pulas mengemaskan balik barang2 dia yg bersepah2 tu, mencuci pinggan mangkuk yang dah bertahun2 tak basuh, mencuci mangkuk tandas dengan sempurna, dan juga menyusun jadual waktu seperti yang dikehendaki oleh amit..

then, giliran apip,

dia mengeluarkan list dia plak.. apa yang tertulis kat list tu?
1-"aku tak ske ko dalam rumah ni"

,
,
seminggu lepas tu, amit berpindah keluar masuk rumah lain.. hehehehehehehe setel problem!! =p

:: BeStNyErR ::

Reactions: 
semalam hari Sabtu.. jumaat sebelum tu memang gile cipan nyer banyak kerja yang kena siapkan.. balik malam tu aku terus K.O, pancit, padam~~ memang terbaek la kerja2 yang lecturer kasi tapi Alhamdulillah, berjaya disiapkan tepat pada masanya..

Pagi sabtu, aku dah plan dengan seseorang (dirahsiakan namenye) untuk kuar jenjalan.. awal plak aku bangun hari tu (walaupun hari minggu).. aku men facebook jap, pastu dlm pukul 9am aku msg, tangguh nyer tangguh, end up pukul 12 baru kitorang kua..

huhuhu.. aku mencari kasut futsal, dengan penuh kesabaran, si gadis menemaniku mencari kasut futsal kat seluruh shopping mall tu.. pastu seperti dijanjikan, aku banje die tengok muvee.. muvee pkl 130pm, sementara menunggu tu, si gadis plak offer nak belanja McD.. hehehehe... rezeki beb.. heheehehehe...

dah puas melantak, kitorang layan citer The Book of Eli.. ble blah la gak cite tu. sambil tengok muvee sambil dok buat lawak2 bodo kat dlm tu.. kitorang pedulik hape, takde orang pun nk tengok cite tu. hall kosong je. hahahahaa..

setelah puas bergelak2 walaupun cite action, dan setelah puas mencampak2kan popcorn, maka kami pun berambus dari tempat kejadian.. cite tak paham pebende pun, tapi yang penting aku akhirnya berjaya keluar dari neraka LLB buat sementara waktu.. *p/s dah dekat 3 bulan aku tak tengok muvee gara2 kerja yang bertimbun... it's now time for me to start focusing for the next 3 months plak... hehehehe..



p/s- bnyk lagi tempat2 lain yg kitorang pegi, tetapi terpaksa dirahsiakan. hahahaha


callooo~~~

:: LaNtaKLaH kOrAnG ::

Reactions: 
Bestnyer bila tengok sebuah kisah percintaan,
Dimana seorang jejaka mengejar seorang perempuan..
Si perempuan menolak cinta si jejaka,
Si jejaka kecewa merana..

Bestnyer bila follow cerita mereka,
Sebab hari2 diorang aku jumpa, so memang best ar..
Tengok macam mana perkembangan,
Dengar gosip dari rakan2..

Bestnyer bila dapat tau kisah sebenar,
bagaimana si jejaka yg ikhlas mengejar..
Dan mcm mana si perempuan belum bersedia,
Cuba menjauhkan diri dari si dia..

Bestnyer kalau bleh sound si Jejaka..
Aku pun dulu sama macam dia,
Kecewa tetap kecewa,
Tapi life goes on... buat bodo sudaa~~

Bestnyer gak kalau bleh sampaikan kat si perempuan,
Peluang macam ni janganlah dilepaskan,
Rupa paras bukan menjadi taruhan,
tapi hati yang ikhlas haruslah diutamakan..

Barulah cinta sejati berkekalan..... =]

:: mEmAnCiNg ChEnTa ::

Reactions: 
aku rasa la kan..

cinta ni lebih kurang cam memancing ikan..

kita guna segala umpan yang ada,

kita cari dimana-mana,

dan kita sabar menunggu kehadirannya..

kalau tak sabar, konfem tak dapat..

kadang2 dah dapat, tapi terlepas..

takpe, cuba lah lagi, kan banyak ikan dalam sungai tu..

tapi,

bila dah dapat, tak tau plak apa nak buat..

nak bela ke, nak jual ke, nak show off kengkawan ke..

end up, ikan tu dah mampos

hanya sebab kita sendiri yang lambat buat keputusan..

macam tu la jugak cinta..

skang ni, aku nak bagitau kat semua..

sebelum mencari cinta,

pastikan kita tahu dulu kenapa kita memerlukannya,

apakah sebab yang membuatkan kita mengejarnya..

ingat,

hanya mencari cinta apabila betul2 dah bersedia..

barulah kita pandai menjaganya..