:: HiGh FLyEr ::

Reactions: 
haha.. beb, aku baru balik main basketball ni, sepanjang hidup aku, tak pernah pun aku berjaya sentuh "rim" basketball tu.. lompat lah setinggi mana pun, sentiasa gagal.. bak kata member aku sorang tu, "hypothetical dunker"... haha.. kekadang tu aku pernah terfikir gak, betul ke sports yang aku pilih ni. BASKETBALL?? hello~ tinggi aku tak sampai 6" kaki lebey pun. in fact, kat basketball court dalam UiTM tu pun, aku yang paling rendah di kalangan terendah...

nak dijadikan cerita, aku dah seminggu berhenti main basketball, disebabkan beberapa kejadian exam, hujan, dan melepak bersama kengkawan.. tadi gatal2 tangan turun court basketball kat section 7. menarik la jugak sebab lama tak main. walaupun court kat situ agak licin dan basah, tapi aku rasa kalau takat nak lepas gian boleh je kot?

lepas warming up, badan dah panas2, aku sesaja try lompat setinggi boleh. tup tup.... aku terasa macam lain semacam, sebab tangan aku dah melepasi rekod2 aku sebelum ni. memang agak jauh la beza dia. aku dengan selamba badaknye, grab rim dua2 belah tangan pastu crash the board!! pergh... terasa macam aku ni seorang nigga AND1 mahupun player NBA.. haha...

yang tak best, lepas tu aku kena sound ramai2 dengan bebudak kat court tu. mana tak nya, diorang sikit punya jaga court basket tu sampaikan slam dunk diharamkan! tapi part yang best best plak, beberapa orang member aku agak terkejut sebab aku boleh lompat tinggi tu. hello~ aku sendiri pun tak sangka kot? lepas tu, aku try lagi tiga empat kali lagi.. memang sampai. maknanya lompatan first tu bukan nasib je la.. haha~

dah3... aku nak pasang azam, cuti sem ni aku nak workout, so that bila datang balik sini, lutut dah power, ankle dah macam besi tuang, otot2 semue nak katang.. kasi show off sket kat bebudak court tu. hehehe... harap2 jangan hangat2 ehem2 sudey! chow!!! -adam cell-

:: aBahKu DuLu KiNi dAn SeLaMaNya ::

Reactions: 
Walaupun hidup aku masih lagi terumbang ambing dan tak tentu hala... tapi aku tak pernah lupa akan jasa seseorang yang sangat bermakna kepada diri aku. tanpa dia, mungkin aku takkan sampai.... atau aku memang takkan sampai ketahap ni. dari zaman kanak-kanak, sampai ke zaman sekolah, dan sekarang, alhamdulillah aku kini dah final year kat universiti. memang tak terkira banyaknya pengorbanan yang telah abah aku buat sepanjang aku hidup.. dari kecik lagi sampai sekarang, tak pernah putus kasih sayangnya kat aku..

kadang-kadang tu, aku ada rasa bersalah sebab sejak aku lahir lagi, memang aku banyak buat silap dengan dia. tak habis-habis buat hal, bergaduh kat sekolah, masuk bilik pengetua, dan macam-macam lagi. dari penggunaan pembaris, rotan, hinggalah ke tali pinggang... aku seolah-olah tak pernah serik dengan didikan yang abah aku bagi..

tapi tu semua masa aku masih lagi dizaman budak2.. tak boleh nak differentiate mana baik dan mana buruk. syukur kepada tuhan, kalau bukan didikan seperti ini, tak mungkin aku sampai ke universiti. ntah-ntah aku sekarang mungkin dok melepak kat lorong-lorong gelap sambil ambik ganja seperti mana beberapa orang rakan2 aku yang tak berapa nak menjadi. Insyaallah, suatu hari nanti, pasti aku akan balas jasa bukan saja abah, tapi mak juga sekali. pengorbanan merekan tak boleh dihitung dengan wang ringgit, tak ternilai dengan angka, tak terbalas dengan jasa..

Happy birthday buat abah tersayang, Tuan Zainun Hamzan bin Stapa.. 12 November 2008, maka genaplah umur abahku 51 tahun pada tarikh ini.. semoga panjang umur dan murah rezeki selalu. ceria-cerialah selalu. dari anakmu, Adam Harris..

:: gAy dAn kEhIdUpAn ::

Reactions: 
Sat, 1st Nov... aku lepak dengan sorang kawan aku ni.. sembang punya sembang, dia ada tanya aku satu soalan maut, "I dengar org cakap U ni gay, betul ke?" Ouch... tersentap aku dengar statement dia nie. bukannya aku tak pernah dengar dari mulut org lain, tapi nampak macam cerita ni dah tersebar satu fakulti la kalau hampir semua org tau pasal ni.. Aku tak explain panjang, aku cuma cakap, "kalau la I ni gay, takdenye I nak ngorat kawan U tu dulu".. hehe... faham-faham sendiri la kan?

Aku tak faham la kenapa ada orang nak buat cerita macam2 pasal aku. Fitnah sana, fitnah sini... backstabbers merata-rata dalam law faculty. Sebab tu la kot golongan ni banyak kat dalam neraka (salah satu sebabnye la kan) Sejak dari aku matrix lagi, memang aku rasa ada kaum yang tak suka kat aku, tu la pasal diorang cuba macam2 cara nak menjatuhkan aku. kalau dulu, aku memang ambil kisah pasal ini melibatkan reputasi aku.. tapi lama2 aku dah makin bosan dah. lantak koranglah nak fitnah aku macam2..

Kawan aku ni sambung lagi, dia cerita kat aku, ada sorang gay pernah bagitau dia sebab2 mengapa dia jadi gay.. Sebab utamanya ialah, "hanya lelaki yang tahu kehendak seorang lelaki." Sebagai seorang gadis, kawan aku ni sangat tak puas hati dengan statement macam tu, katanya, kalau cuma lelaki yang tahu kehendak lelaki lain, habis tu, kiranya macam kaum hawa ni langsung tak mampu nak bagi apa yang lelaki nak??

bukannya aku nak sokong statement si gay tadi, tapi aku rasa kata2 dia tu memang masuk akal. perempuan sangat complicated untuk difahami. kengkawan aku yang couple2 gila-gila last2 break sebab tak boleh nak memahami antara satu sama lain. tapi seumur hidup aku, tak pernah pulak aku dengar pasangan gay yang gaduh2 pastu clash atau apa2 yang selalu berlaku dalam kehidupan couple normal.. see?

Aku tak banyak cakap sangat masa tu, aku cuma mendengar keluhan hati seorang wanita sebab kaum lelaki kat dunia ni dah la tak banyak, dalam sekelumit yang tinggal ni, ada pulak yang minat sesama sendiri! Aduh.. aku tertanya2 jugak time tu. kalau betul la golongan lelaki normal ni sangat sedikit, seharusnya takde yang single lagi dah.. abis tu aku ni ape?? hehe... Atau mungkin juga ramai gadis yang rasa insecure bila bersama dengan aku sebab diorang bajet aku ni gay... Ah.. fitnah2 yang dibawa orang ni rupa2nya sedikit sebanyak ada kesan jugak keatas diri aku ni..

Buat kaum perempuan, cubalah jangan jadi complicated sangat. dan yang dah berpasangan tu, cubalah jaga hati si lelaki sebaik mungkin. bukannya apa, dah elok2 dapat lelaki normal, kalau putus, payah pulak nak dapat yang sama macam dia. cuba la jangan memilih sangat. Bukannya banyak pilihan pun. Lain la kaum aku ni, kalau kitorang nak sapa2 pun, boleh kelas dulu nak yang macam mana... seharusnya yang layak dibuat teman sehidup semati..

Yang mana terasa perangai dia tak berapa senonoh, pandai2 la ubah sikit diri anda tu, jangan asyik nak mengumpat orang, nak memfitnah tak tentu hala... What goes around comes around... Satu hari nanti diharap anda menerima balasan yang setimpal.. Bitches, they live on leeching other people's lives"..