:: MiSeRaBLe aT BeSt ::

Reactions: 
This is a very nice song.. the other 1 is entitled "The last something that meant anything".. also from Mayday parade.. It's a tragedy to find this kind of song. It brings back old memories I wish that I could throw it all away.. This song reminds me of all the bitches in my life.. damn it.. I cried the whole night.. wtf...

Mayday Parade - Miserable At Best

Katie, don't cry, I know
You're trying your hardest
And the hardest part is letting, go
Of the nights we shared
Ocala is calling and you know it's haunting
But compared to your eyes, nothing shines quite as bright
And when we look to the sky, its not mine, but i want it so

Let's not pretend like you're alone tonight
(I know he's there)
You're probably hanging out and making eyes
(while across the room, he stares)
I bet he gets the nerve to walk the floor
And ask my girl to dance, and she'll say yes

Because these words were never easier for me to say
Or her to second guess
But I guess
That I can live without you but
Without you I'll be miserable at best

You're all that I hoped I'd find
In every single way
And everything I could give
Is everything you couldn't take
Cause nothing feels like home, you're a thousand miles away
And the hardest part of living
Is just taking breaths to stay

Because I know I'm good for something
I just haven't found it yet
But I need it

So let's not pretend like you're alone tonight
(I know he's there)
You're probably hanging out and making eyes
(while across the room, he stares)
I bet he gets the nerve to walk the floor
And ask my girl to dance, she'll say yes

Because these words were never easier for me to say
Or her to second guess
But I guess
That I can live without you but
Without you I'll be miserable at best

ladada ladada ladadaoh ohhh

And this will be the first time in a week
That I'll talk to you
And I can't speak
Been three whole days since I've had sleep
Because I dream of his lips on your cheek
And I got the point that I should leave you alone
But we both know that I'm not that strong
And I miss the lips that made me fly

So let's not pretend that you're alone tonight
(I know he's there)
You're probably hanging out and making eyes
(while across the room, he stares)
I bet he gets the nerve to walk the floor
And ask my girl to dance, she'll say yes

Because these words were never easier for me to say
Or her to second guess
But I guess
That I can live without you but
Without you I'll be miserable
And I can live without you
But without you I'll be miserable
And I can live without you but
Oh, without you I'll be miserable at best

:: fAkTa2 mEmBuAnG MaSa ::

Reactions: 
1. adam ada 2 kakak, satu kakak tu ada abang, tapi abang kakak dia bukanlah abang adam. camne tu?

2. bela arowana. sehari bg makan +- RM1.. lepas 6 bulan, harganya cuma RM150.. investment ke membazir tu?

3. adam main basketball. sejak dia terkehel lutut, dia belajar main snooker. sekarang bahu dia terkehel.. nak main ape lak pasni?

4. adam takde awek. adam ada ramai skandal. adam bajet semua skandal tu adalah awek dia. tapi awek2 tu tak penah pun ngaku adam tu skandal mereka..

5. adam boleh merempit laju2 sampai cecah 200km/h. tapi dia tak berani drive kete lebih 120km/h.. apesal?

6. adam cuma pernah kena saman 3 kali seumur hidupnya. tu pun 2 kali dlm uitm, sekali saman MBSA sebab memancing kat tasik larangan.

7. adam tak suke balik rumah sebab takut rindukan kengkawan. bila dia balik, dia tanak balik shah alam sebab takut rindukan keluarga. mana sepatutnya adam tinggal?

8. adam suka beli DVD dan download movie.. tapi tak pernah pun dia layan kesemua movie yang ada atas rak tersebut.

9. adam suke main game komputer. sambung PC ke tv flat screen 55", pastu main sepuas-puas hati. hahaha...

10. adam bosan dengan budak-budak kat facebook yang menjadikan web ni sebagai platform diorang "makan daging" sesama sendiri..

11. adam selalu menasihatkan orang lain supaya tidak berkawan dengan budak2 law, sedangkan dia sendiri ialah law student. apakah ertinya semua itew?

12. adam berbakat menghasilkan poem, lagu, dan short stories secara spontan. tak pecaye? try me!!

13. bila adam minat kat minah jiwang, dia layan lagu jiwang, bila minah R&B, dia layan R&B, bila takde minat kat sapa2, dia layan blue... hahaha!!

14. adam dulu merupakan seorang hacker. kalau setakat email ke, akaun friendster ke, kacang tanah je semua tu. tapi tu dulu la. sekarang adam dah baik.

15. adam pernah addicted gile dengan game darkthrone.

16. adam benci dengan orang yang takde life, lepas tu menjadikan hidup orang lain sebagai bahan hiburan. mind your own business, will you???

17. ada orang kata adam tak friendly. adam bukan sombong, dia cuma sedikit pemalu. lebih-lebih lagi dengan gadis. sumpah tak tipu!

18. adam akan minum teh o ais limau setiap kali melepak kat mana-mana. tak kiralah kedai mamak ke, mahupun hotel 5 bintang kalau time abah dia datang KL.

19. adam seorang yang tak pandai berjimat, tapi adam tak pernah membazir.

20. last skali, adam ada test untuk International Law II esok pagi, tapi dia buang masa menulis benda ni.. bangang kan dia kan?? kan??

::LoVe Is A SiMpLe WoRd ::

Reactions: 
Love, it’s such a simple word.
Just a four-letter word, so simple…too simple;
My feelings for you are so complicated,
How can “love” even begin to describe them?
There are three emotions in the heart-
Love, Hate, and Fear;
All three makes one’s heart hurt as if it was being squeezed,
All three makes one want to cry.

I love you.
I love how you make me feel,
How you make me happy when it seems everything else makes me sad,
How you make me laugh even though I sometimes feel it is impossible for me to smile,
How you make me feel secure when most of the time my insecurities eat me alive.
I think about how I love you,
And my heart moans in pain;
But I do not just love you;
Love is too simple a word.

I hate you.
I hate how you make me feel,
How I wish I could only think of you as a friend,
How you can make me cry without trying,
How insecure I feel when I think about how you might not feel the same.
I think about how I hate you,
And my heart screams in pain;
But I do not just hate you, I do not just love you…
These are too simple of words.

I fear you.
I fear how you make me feel,
How I can’t stop thinking about you,
How with one wrong look you could break my heart,
How I trust you so much when I do not even trust myself.
I think about how I fear you,
And my heart shrieks in pain;
But I do not just fear you, I do not just hate you, I do not just love you…
These four letter words are too simple.

I do not believe there is a word out there to describe my feelings for you.
So, I suppose I will never be able to truly tell you how I feel about you.
But…
If I had to choose out of these three simple words,
Love, Hate, Fear;
Just one, to tell you…
I would simply have to say…
That I love you.

:: HoLdInG oN, LeTtInG Go ::

Reactions: 
Pada suatu petang, aku pergi bersiar di tepi pantai.. pemandangannya sungguh indah, tak tergambar dengan kata-kata. Aku terus berjalan di persisiran. pada masa yang sama juga, aku memerhatikan di sekelilingku terdapat batu-batuan kecil yang sangat cantik. terfikir sejenak untuk mengutipnya untuk dibawa pulang ke rumah.

sepanjang perjalanan aku mengambil angin di tepi pantai tersebut, aku terlihat lebih banyak batuan cantik tertanam di celah-celah pasir. sehinggakan pada masa tersebut, aku sedar sesungguhnya tanganku sudah tiada ruang untuk memegang batu-batuan cantik itu. terasa ringan pada mulanya, tapi lama kelamaan, tak tertanggung dek berat kerana jumlahnya yang agak banyak...

lantas, aku mencampakkan kembali kesemuanya sekali ke tanah. aku tahu, walaupun aku melepaskannya sekarang, I can easily retrace my steps and pick them up. tetapi aku tidak... aku cuma terdiam seketika. tiba-tiba, air mata berlinangan jatuh ke pipiku..

aku tahu, sesungguhnya peristiwa ini mengajarku something yang sangat bermanfaat dalam kehidupan. Kesakitan yang ku rasai sekarang bukanlah kerana kehilangan batuan cantik itu, tetapi kesakitan yang lebih dalam, the deeper pain of having to let go of what I already have just because I wanted to hold on to something more...

bila diaplikasikan situasi ini kedalam hidup kita, kita boleh lihat sesungguhnya, kita seharusnya sentiasa bersyukur dengan apa yang kita ada... atau dalam erti kata lain, seseorang yang kita punyai. Walaupun diluar sana masih ramai lagi orang yang lebih baik, tak semestinya kita harus mengejar yang terbaik.. yang penting ialah menghargai apa yang berada di depan mata.

tak banyak yang boleh diucapkan lagi.. ingat-ingatlah pesanan ini. bukan apa, cuma untuk pedoman dalam menghadapi hidup ini. belakang parang kalau diasah pastikan tajam, buluh boleh dilentur, bersusah-susah dahulu, besar ganjarannya dikemudian hari.. cuma satu yang paling penting, jangan sampai yang dikejar tak dapat, yang dikendong?? berciciran...

---
to my dearest sis,
Kawaii..

:: AdAm TeNgAh SeWeL ::

Reactions: 
if love were made into 2 separate pieces,
i need yours to complete mine..

if u are searching for the missing part in your heart,
u'll find it in me

if a star is the price for your love,
I'd pluck all of them from the skies..

if love to you is like a beautiful novel..
i'll give you a library..

if the hotness of love that you want..
i will shine as brigt as the sun..

if you need a love which is cool,
the morning breeze can never defeat me

if you want me to write the word "love" everytime i think of you,
I'm gonna run out of paper every single minute...

if swimming through a deadly sea means love
i'll jump into it right away..

if you think that love is just a word..
im gonna wrote a book on it

if you want someone who will sacrifice for you..
even if i have to bleed.. i'll be there..

if you believe love is just a game,
i'll play it with you without GAME OVER

if love only came after a long relationship,
please bring me to the last chapter..

if looking at the sunset makes you feel better..
I'll fly you to the moon,,

among all of the things that i want you to know,
I just want to be your reflection in the mirror..

:: vALeNtINe'S dAy ::

Reactions: 


Ya'll pembaca2 sekalian.. dah lama aku tak menulis dalam blog aku, tambahan lagi ni posting pertama aku bulan ni. bukan malas nak masukkan entry baru, aku cuma nak letak buat pada hari ni.. yaaa~ Valentine's day... apa plan rakan2 ku sekalian? bawak awek pergi berjoget? melepaskan segala nafsu yang selama ni terbuku di kemaluan? atau lepak2 tepi tasik sambil buat mende2 tak senonoh?? silakan...

well, aku memang tak sambut v-day.. dah hukumnya haram.. kalau korang tak tau, silakan google untuk mengetahui dengan lebih lanjut tentang sejarah hari yang "bermakna" sangat untuk korang ni.. ada yang kata aku "loser tak tentu pasal" sebab aku takde awek.. ada gak yang kata aku "jeles" sebab takde awek untuk aku usung merata2 pada hari nie.. kepada golongan2 ini, korang bole pegi jahanam.. I don't give an F la wei..

even kalau aku ada awek sekalipun (jika ditakdirkan aku couple dgn kaum zalim tu) tak mungkin aku akan celebrate mendalah ni. hari untuk meluahkan cinta? come on guys!! bagi aku, kalau dah cinta, everyday is v-day. tak perlu la tunggu 14th february semata2 nak lafazkan kata cinta korang kat awek tu. silap hari bulan, awek lu blah sebab lu tak berani nak bagitau dia. bukannya korang tak knal ngan sikap kaum hawa yang jenis tak sabar, gopoh, etc..

aku terbaca satu blog ni, dia bagitaw sesungguhnya time orang celebrate v-day, spesis cam aku ni plak seharusnya menyambut "Single Awareness Day" atau Single and Desperate" day (SAD).. WTF?!! bagi aku, meskipun korang ada yang still single, tak semestinya korang berduka kalo sme member2 korang hilang pada hari ni. ada je cara untuk korang hiburkan hati. semalam, aku tengok ada satu Club ni letak satu signboard "Single's Party for Anti-Vday".. see? kalo takat nak berfoya2, banyak je tempat kalau nak diikutkan.. so tak payahlah terasa hati kalo korang ditinggalkan sensorang kat rumah/dorm pada tarikh ni..

nak ditambah lagi, ada jugak member2 aku yang celebrate vday, tapi mende2 lain yang penting langsung tak penah nak ingat. Jangankan birthday si awek, birthday mak bapak, anniversary diorang, mother's day pun tak tau bila. ada ke patut? poyo je lebih korang nih. sedarlah korang. kalo setakat cinta "monyet", tak payah la nak bagi bunga.. korang tau akibatnya macam mana.. tak payah nak bagi coklat, sebab monyet cuma makan pisang.. tak payah nak bercintan cintun, sebab monyet memang takde perasaan... hahaha.. cimet tol la korang ni. Chow2..