:: BiLa SePtEmBeR eNdS 2 ::

Reactions: 

:: LaGu2 tOp 10 ::

Reactions: 
Top 10 lagu-lagu yang selalu bermain dikepalaku, dengar pun tak jemu2.. hehehehe
disusun mengikut tahap ke-best-an nye dari paling best ke yang best tapi tak berapa best. hahahhahahaha

Keri Hilson - Knock You Down
Taylor Swift - You Belong With Me
Cascada - Evacuate the Dancefloor
Paramore - Decode
Kelly Clarkson - Already Gone
Black Eyed Peas - I gotta feeling
Cobra Starship - Good Girls Go Bad
Sean Kingston - Fire Burning
Zee Avi - Bitter Heart
The Saturdays - Up

:: TeRiMa KaSiH ::

Reactions: 


Terima kasih buat Abang Nizam dan Kak Saadiah yang telah banyak membantu saya dalam perniagaan ini. Insyaallah, pada masa akan datang, akan lebih banyak kawan-kawan yang sudi untuk berniaga bersama-sama dengan saya. Buat mereka yang tertanya-tanya siapakah mereka ini, abang Nizam ialah leader SYNERGY group, bisnes yang saya sedang jalankan ini.. Pendapatan mereka sangat lumayan, tahyul jika anda tengok income statement mereka.. Tapi, jika anda ingin melihat contoh income statement yang masuk akal, ada kat bawah ni..


*click to enlarge*

JANGAN TAKUT untuk berjuang bersama-sama saya. Kita buat sama-sama, barulah dinamakan rakan niaga. hanya dengan berkata YA, anda mampu membuat perubahan dalam hidup anda. Tujuan saya buat bisnes ni BUKAN UNTUK MENJADI JUTAWAN, tetapi untuk mengubah hidup saya kearah yang lebih baik hendaknya Insyaallah.

JIKA BERMINAT untuk mengetahui bagaimana, bolehlah hubungi saya: 012-9285852 (ADAM SYNERGY)

:: bIaRkAn MeReKa kEtAwA ::

Reactions: 
Biarkan mereka ketawa...
Berdekah-dekah lagunya...
Tertawakan kita yang cuba menggapai mimpi..
Mimpi yang indah dikejar dan dicari...

Biarkan mereka ketawa...
Ketawa dengan nada menghina...
Kita tidak dilahirkan kaya...
Namun kita masih berani mencuba....

Biarkan mereka ketawa...
Ketawa terus memecah suasana....
lagi kuat galaknya tika kita jatuh...
Ayuh bangun semangat kita tidak rapuh...

Biarkan mereka ketawa...
Dunia cukup senang bagi mereka...
Semenjak lahir kemewahan telah tersedia...
laksana putera dan puteri di takhta...
memandang serong usaha manusia...

biarkan mereka ketawa..
sungguh berantakan jiwa mereka...
melihat kita terkial-kial...
mengusung harapan serata dunia...

Mereka diam, kita ketawa...
Bila kita dah berjaya...
langit yang tinggi itulah sempadan kita...
hasil yang banyak kita kongsi bersama..
bersama mereka yang tetap setia..

mereka menangis, kita ketawa...
ketika semuanya milik mereka hilang sekelip mata...
yang tinggal hanyalah cerita...
cerita yang dulu,mereka putera/puteri raja...

kita ketawa dan terus ketawa...
kerana kita sudah merasa pahit manisnya...
kehidupan dunia yang berpusing..
berpusing atas karma...

kita ketawa dan mengajak ketawa...
agar semua dapat apa yang kita dapat...
agar semua lihat apa yang kita lihat...
agar suatu hari nanti, kita dapat ketawa bersama....



*nukilan Ahmad Soffian, khas buatku.. terima kasih pian.. =]

:: SeLaMat HaRi rAyA ::

Reactions: 


Selamat hari raya buat semua pembaca blog saya. Segala salah dan silap yang telah saya lakukan terhadap anda semua harap diampuankan hendaknya. Sesungguhnya saya cuma insan biasa yang pasti melakukan kesilapan dan kesalahan.. Insyaallah, saya cuba memperbaiki kehidupan saban hari demi menjadi seorang insan yang lebih sempurna hendaknya, insyaallah..

:: wALLet BaRu!! ::

Reactions: 
huhuhu... bestnye dapat wallet baru. tak pernah pun dalam hidup aku ni pakai wallet yg harganye lebih dari 2o hengget. wallet adidas yg aku pakai dulu pun ciplak nyer, yg brown tu plak balun beli kat uptown je.. yang sebelom2 nie pun beli kat pasar malam.. Alhamdulillah, yang ni pun takde la mahal sangat. tapi akhirnya, merasa gak la aku pakai wallet leather tulen.. huhuhuhuu~ =p



p/s- ready untuk menyumbat masuk duit raya!!! lalalalalalaa~~~~ =p =p =p

:: wHeN tWo WoRLdS cOLLiDe ::

Reactions: 
When two worlds collide,
The bigger stands, the smaller falls

When two worlds collide,
The strong becomes stronger, the weak is destroyed

When two worlds collide,
The winner takes it all, the loser bows

When two worlds collide,
Both will never ever be the same again

When two worlds collide,
one letting go, one losing hope

When two worlds collide,
There is nothing you can do

When our worlds collide,
You'll forget me, but I will always remember you...

:: kEnA pAnGkAh ::

Reactions: 
"kalau dah masuk skim cepat kaya or business tipu orang tu jangan la nak ajak orang lain pulak... baru kau tau susah nak cari orang bodoh sama macam kau kan? bagus! teruskanlah dengan lakonan "kekayaan" ko tu.. memang nampak bodoh dan menghiburkan semua kwn kau kt facebook ni.."


ermm.... bestnya dapat kutukan dan penghinaan macam ni. aku tau, dalam petikan kat atas tu, sikit pun takde mention nama aku. tapi aku pasti memang ditujukan kepada aku. "siapa yang makan cili, dia yang terasa pedasnya."... yup, aku tak nafikan statement ni. aku terasa? macam mana plak aku boleh senang-senang je nak terasa? sebab, budak ni memang selalu sangat keluarkan statement2 yang "panas" kat facebook aku.. thanks. takdela panas sangat. cuma ayat2 yang digunakan untuk "silang" aku hidup-hidup ni, aku divertkan kearah yang positif.

"kita sentiasa berada di jalan yang betul apabila ramai kawan-kawan atau kenalan yang kutuk @ bangkang dengan apa yang kita buat"

SILA SETUJU dengan statement diatas. kenapa? seumur hidup aku, jarang sangat aku tengok kawan-kawan menegur kawan-kawan diorang bila ada yang nampak mereka minum arak, berpeluk-pelukan sesama bukan muhrim, masuk kelab, tinggal sembahyang, even ada yang "MAIN"..

tapi bila kawan2 nak sambung belajar ke,
"tak payahlah... baik ko kerja terus, boleh dapat duit"

bila kawan2 nak buat persatuan,
"ko ingat ramai ke yang nak join persatuan ko ni?"

bila kawan2 nak berniaga,
"perniagaan cam ni x laku dah, ko berenti je"

bila kawan2 nak belajar puasa,
"kalau dah seumur hidup x penah puasa, ko ingat senang-senang je ko boleh berubah?"

bila kawan2 nak berhenti merokok,
"bodoh.. dulu sapa suruh ko belajar??"

bila kawan2 nak berubah,
"tak mungkin ko boleh berubah.. dah lama aku kenal ko, dari dulu sampai sekarang, SAMA JE.."

Oleh itu, kalau anda fikir sesuatu yang anda lakukan tu adalah betul dan tak salah disisi undang-undang negara mahupun agama, maka teruskanlah. JIKA anda nak tahu sesuatu yang anda buat itu betul atau salah, maka "BERTANYALAH" kepada kenalan2 anda... aplikasikan statement2 contoh diatas. insyaallah anda pasti mendapat jawapannya.. =]